Lunch bij Barbounia: mediterrane smaken in een stijlvolle setting

Barbounia interieur

Voor een lunch aanschuiven bij Barbounia in het Conservatorium Hotel voelt als een korte ontsnapping naar de mediterrane kust. Het restaurant, onder leiding van de nieuwe Chef de Cuisine Yaniv Lenga, combineert smaken uit Zuid-Europa en het Midden-Oosten in een open setting die de allure van het hotel omarmt evenals ontspannen aanvoelt.

De vorige keer dat ik in het restaurant aanschoof was voor een diner. Wat toen al opviel was de open ruimte in het atruim. Wat op deze zonnige middag opvalt is dat deze ruimte opfleurt en voor nóg een prettigere sfeer zorgt. Natuurlijk licht stroomt naar binnen en de levendigheid van het hotel geeft energie zonder dat het onrustig wordt.

Smaakvolle lunch

Wat gelijk opvalt, is de deskundige bediening die goed geïnformeerd is. We worden meegenomen door het menu met duidelijke uitleg over de gerechten en krijgen een goede uitleg over de wijnen. Het menu van Barbounia brengt een brede mix van mediterrane gerechten, waarbij invloeden uit Italië, de Levant en Noord-Afrika samenkomen.

Klassieke mezze als hummus, baba ganoush en taramasalata worden geserveerd met huisgemaakt koulouri-brood. Bij de voorgerechten vallen de octopus carpaccio met tapenade en sinaasappel en de tuna tartare met avocado en curry-vinaigrette op.

Bij de hoofdgerechten biedt de kaart verschillende vlees- als visopties, zoals de gegrilde zeebaars met salsa verde en de langzaam gegaarde kalfsspareribs met dadelglazuur. Ook de shish barak à la gyoza, Midden-Oosterse dumplings met tomatensalsa en tahini, is een verrassende keuze. Vegetariërs hebben genoeg keuzen, zoals de geroosterde bloemkool met sesamyoghurt of de gnocchi met romanesco en kastanjes.

  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia
  • Barbounia

Beste tafel in het huis

We genoten deze middag van de lunch aan een van de hoge tafels in de zaak. Daarmee heb je een prachtig uitzicht en waarschijnlijk een van de beste tafels in het restaurant. Naast de kundige bediening, was de timing van de gerechten ook goed. Sowieso de keuze voor wat koude / lauwwarme gerechten beviel zeer goed.

Op het bord laat Barbounia een mix van stijlen zien. Een deel van de gerechten is uitstekend op smaak, denk aan mooi gekruide dips en een perfect bereide vis, terwijl andere gerechten net iets missen in balans of finesse. De gnocchi was bijvoorbeeld enorm smaakvol, maar qua portionering nèt iets te groot.

Neemt niet weg dat het een stijlvolle, centraal gelegen plek is. De setting is uniek, de sfeer verfijnd en de service uitstekend. Met een kaart die uitnodigt tot delen en ontdekken, is het een fijne bestemming voor wie houdt van de zonnige smaken van de Middellandse Zee.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *