Laphroaig Food Truck Experience met gerechten van sterrenchef Soenil Bahadoer

Op vrijdag 3 november vindt er een heel bijzondere culinaire avond plaats bij Lagerwal in Amsterdam. Die avond wordt deze hotspot omgetoverd tot de Laphroaig’s Food Truck Experience. Dat betekent een avond gevuld met foodtruckgerechten van sterrenchef Soenil Bahadoer en whiskycocktails met Laphroaig.

Laphroaig x Soenil Bahadoer

Voor deze unieke avond heeft chef Soenil Bahadoer een exclusief driegangenmenu samengesteld. Chef Carl Gast van Lagerwal voegt hier een uniek aperitief aan toe. Om het helemaal af te maken heeft single malt whisky Brand Ambassador Lewis Thomson cocktails ontwikkeld. Zo biedt hij bij de foodtruckgerechten van Bahadoer een bijzondere whiskycocktailpairing.

Elementen

Whiskymerk Laphroaig bestaat inmiddels al meer dan tweehonderd jaar. De whisky’s weerspiegelen hun afkomst in de vorm van het eiland Islay. Op het eiland speelt turf een grote rol en het zilte zeewater en frisse zeewind doen de rest. Daardoor spelen de elementen zout, vuur en turf in iedere whisky van Laphroaig een belangrijke rol.

Taste Trailblazers

Met deze elementen is chef Bahadoer aan de slag gegaan om voor de Laphroaig’s Food Truck Experience mooie gerechten te ontwikkelen. Samen met chef Carl Gast, ook chef bij Helling7, omarmen ze de kernwaarden van het whiskymerk en laten ze zien dat je met open vuur veel moois kan creëren.

Walking diner

Met het aperitief van chef Gast, de whiskycocktails van Thomson en de foodtruckgerechten van chef Bahadoer ziet op 3 november het menu van het walking diner er als volgt uit:

Amuse
Gemaakt door Carl Gast
Laphroaig 10 Smokey Paloma cocktail

Roti Paling
Roti new style, en wel met gerookte paling
Laphroaig Quarter Cask cocktail 

Bara lam
Een gefrituurd surinaams broodje, rijkelijk belegd met lam
Laphroaig Select cocktail

Passievrucht, mango & kokosnoot
Een afsluiter met een exotische twist
Laphroaig 10 Sherry Oak cocktail

Voorproefje in Velp

Samen met een groep journalisten en genodigden heb ik dit gerechten op het menu en de cocktails al mogen proeven tijdens een event op een glamping in Velp. Wat me als eerste opviel: ik gebruik Laphroaig bijna nooit als whisky om cocktails mee te maken, maar je maakt er echt heel genuanceerde en lekkere cocktails mee.

Persoonlijk geniet ik heel hard van een goede roti of bara. De versies van chef Bahadoer zijn next level, voor die bara met lam zou ik zo de auto instappen en naar Nuenen rijden. Kleine tip: als amateur nooit volmondig ‘ja’ zeggen als Bahadoer vraagt of je nog wat extra sambal wil (die was zó lekker).

De ervaring bij Lagerwal meemaken? Tickets zijn 95 euro per persoon en er wordt géén rekening gehouden met dieetwensen of allergieën.

Wes van Geneijgen