Jacob Jan Boerma opent toegankelijke bistro-bar Blik in Amsterdam

Jacob Jan Boerma Bistro Blik

Sterrenchef Jacob Jan Boerma heeft zijn handen vrij om toffe nieuwe concepten op te zetten. Dat doet hij bijvoorbeeld samen met horecaman Tijn Verstappen deze zomer met bistro-bar Blik in Amsterdam. Midden in de bruisende Reguliersdwarsstraat krijgt in deze zaak samen genieten weer de hoofdrol.

Op de plek waar voorheen Lion Noir zat, herrijst van de zomer bistro-bar Blik. Met de opening willen Boerma en Verstappen de brug slaan tussen culinaire topkwaliteit en een toegankelijke sfeer. Daarbij krijgen ze versterking van ondernemer Tim Ouborg en acteur Manuel Broekman. Met hen werkte Verstappen al eerder samen bij zaken als La Parole, Maud en Pepito.

Blik: toegankelijk genieten op topniveau

Boerma, bekend van het driesterrenrestaurant De Leest en The White Room in Amsterdam, wil met deze zaak terug naar de essentie van gastvrijheid. “Geweldig om erkenning te krijgen, maar de afstand tot het simpele plezier van samen eten werd groter”, aldus Boerma. Hij kiest hier bewust voor een laagdrempeliger concept, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van zijn keuken.

Tijn Verstappen, die inmiddels negentien horecazaken in Amsterdam runt, herkent in Boerma de perfecte partner. “Jacob Jan is een van de beste koks van Nederland. Met zijn kookkunsten en onze ontspannen sfeer willen we het beste van twee werelden combineren,” zegt hij. Volgens Verstappen wordt deze zaak een toegankelijke plek waar gasten kunnen genieten van hoogstaande gerechten zonder stijve etiquette.

Team Blik klaar voor zomeropening

Het team van de nieuwe bistro-bar combineert ervaring in topgastronomie, gastheerschap en ondernemerschap. Samen streven ze ernaar een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt, of je nu binnenloopt voor een uitgebreide maaltijd of een informele borrel. De deuren gaan naar verwachting deze zomer open, waarmee Amsterdam er weer een veelbelovende nieuwe hotspot bij krijgt.

[Afbeelding © Instagram / Manuel Broekman]

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *