House of Noa brengt late-night fine dining naar Beurs van Berlage

Beurs van Berlage - House of Noa

Fleur en Pepijn de Visscher van The Seafood Bar en chef Ken Srisangkhan van Ken Sushi openen eind 2025 House of Noa. Het nieuwe avondconcept komt in het souterrain van de Beurs van Berlage en combineert verfijnde gastronomie, design en nachtleven. House of Noa wil gasten eerst een verfijnde ervaring bieden, waarna de avond subtiel overgaat in muziek en dans.

Familiebedrijf The Seafood Bar groeide in dertien jaar tot zes restaurants en twee cocktailbars onder de naam Zum Barbarossa. Deze zaken trekken jaarlijks meer dan 500.000 gasten met focus op verse ingrediënten en vakmanschap.

After-hourse scene in Londen

Pepijn de Visscher liet zich in Londen inspireren door de after-hours scene en wil die energie nu in Amsterdam tot leven brengen. “Na het succes van The Seafood Bar, die in 2024 tevens in de Beurs van Berlage opende, is het een droom om nu iets neer te mogen zetten wat nog nooit eerder is gerealiseerd op deze iconische locatie. Als rijksmonument ademt het pand historie en grandeur, en met Ken, die de beste sushi van Amsterdam maakt, combineren we design, gastronomie en beleving.”

UNESCO-erfgoedlocatie

De Beurs van Berlage is een van de meest iconische rijksmonumenten van Amsterdam en erkend UNESCO-werelderfgoed. Het gebouw, ontworpen door Hendrik Petrus Berlage en geopend in 1903, behoort tot de Top 100 van Nederlandse monumenten. De locatie voegt een internationale en verfijnde dimensie toe aan het straatbeeld van de binnenstad. Dat onderstreept de ambitie van het project.

Verfijnd menu door Ken Sushi

Ken Sushi ontwikkelde zich vanaf 2019 van een intieme omakase-bar naar een vaste waarde in Amsterdam. In Het Parool kreeg de zaak een 9 en heeft een Google-score van 4.9 uit meer dan achthonderd recensies. Voor House of Noa creëert Ken een op omakase-geïnspireerd menu waarbij de handgerolde temaki het hart vormt.

Elke rol is met precisie gemaakt en uitnodigend om te delen. “Voor mij draait het leven om momenten delen, met goede mensen en écht goed eten. In de Beurs van Berlage willen we een plek creëren waar passie voor sushi en gastvrijheid samenkomen”, aldus Ken Srisangkhan, chef en eigenaar Ken Sushi.

Interieur en sfeer

Het interieur is ontworpen door Marie Martin, het creatieve duo achter tophotels en kenmerkende suites. Hun concept verwijst naar de mystieke sfeer van een negentiende-eeuws Hongkongs opiumhuis, verrijkt met Parijse allure. Antiek meubilair gecombineerd met moderne licht- en geluidstechnieken moet een warme, uitgesproken ambiance creëren. De avond ontvouwt zich volgens het plan: eerst verfijnd dineren, later nachtelijke escapades met dj’s en dansvloer.

Gewonnen pitch

De Beurs van Berlage had een pitch uitgeschreven voor de invulling van het souterain. House of Noa werd uiteindelijk gekozen uit vijftien pitches als toevoeging op wat past bij iconen als Bijenkorf en de toonaangevende hotels in de buurt. De nieuwe hospitality-bestemming richt zich op congresgangers, bezoekers en Amsterdammers en zet in op een complete avond uit in het hart van de stad.

“De komst van House of Noa sluit naadloos aan bij onze doelstelling de Beurs van Berlage een bijzondere ontmoetingsplek te laten zijn in het hart van de stad. Met deze nieuwe ontwikkeling bieden we een unieke ervaring aan onze congresgangers, bezoekers aan de stad en zeker ook aan de Amsterdammers”, aldus Marcel Schonenberg, algemeen directeur van de Beurs van Berlage.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *