
Culinair food festival BITE of Amsterdam strijkt op 31 mei tot en met 2 juni neer in het Amstelpark. Tijdens deze drie dagen genieten liefhebbers van goed eten en drinken waarbij ze aanschuiven bij verschillende sterrenchefs, Amsterdamse toprestaurants, borrelen op een van de terrassen en aan allerlei workshops, masterclasses, demonstraties en proeverijen deel kunnen nemen.
Een tijdje geleden viel hier al het een en ander te lezen over de tofste culinaire food festivals in Europa. Daarom is het mooi dat er een festival als BITE in Nederland wordt georganiseerd waar het onder meer echt draait om te genieten van mooie gerechten van allerlei topchefs- en restaurants.
Proefporties
Op het festival krijgen Amsterdamse toprestaurants een podium om hun populaire gerechten te presenteren aan liefhebbers in proefporties die aantrekkelijk geprijsd zijn (vanaf € 7,50). Een handige en laagdrempelige manier om veel toffe gerechten van dito chefs en restaurants te proberen.
Chef’s Table
Dat kan bij de Chef’s Table waar diverse sterrenchefs met hun brigade een driegangen lunch of diner op tafel toveren. Zo zijn er gerechten te proeven van: Alain Caron (Café Caron), Thijs Meliefste (Meliefste), Bas van Kranen (Flore), Erik & Juliën van Loo (Parkheuvel), Jermain de Rozario (De Rozario), Julius Jaspers (chef-entrepreneur), Soenil Bahadoer (De Lindehof), Tim Golsteijn (Bougainville), Vanessa Huang (Ephernité, Taiwan) en Jacques Pourcel (Les Jardin des Sins, Frankrijk), Jef Schuur (Bij Jef), Floris van Stralen (Restaurant van Oost).
Workshop Paviljoen
De workshops zijn tijdens BITE geen ondergeschoven kindje, want er is een vrij compleet programma in het Workshop Paviljoen. Hier proeven, koken en leren bezoekers met én van professionals uit het vak. Voor masterclasses en demonstraties is er een doorlopende programmering in het Kooktheater. Verken de culinaire markt en maak kennis met trends op het gebied van koken, eten en drinken, trendy kookitems, ambachtelijke bereidingswijzen en heerlijke producten.
Meer dan 50 restaurants en chefs
Tijdens BITE of Amsterdam zijn gerechten van meer dan 50 deelnemende chefs en restaurants te proeven. Naast de eerder genoemde chefs zijn er ook gerechten te proeven van de volgende restaurants en chefs: Vuurzee (Robert Kranenborg), Saam (Margot Janse & Jasper Hermans), Bánh mì Deli (Vinh Trinh) en R21 (Orlando David).
Early bird tickets zijn inmiddels nu verkrijgbaar via de website.
- Nederlandse supermarktprijzen stijgen het hardst in Europa - 13 oktober 2025
- The Art of Drinks 2025: honderden smaken op één dag onder een dak - 13 oktober 2025
- La Place opent veldkeukenrestaurant in Nationaal Militair Museum - 13 oktober 2025