Elysianne brengt de smaken van New Orleans naar hartje Amsterdam

Elysianne interieur

Aan de Ruysdaelstraat in Amsterdam Oud-Zuid is een nieuw culinair avontuur begonnen. Restaurant Elysianne is daar net geopend en brengt de rijke tradities van de Creoolse keuken uit New Orleans naar de hoofdstad. In de keuken staat chef Matt Pace die gasten meeneemt op een smaakvolle reis door de culinaire geschiedenis van Louisiana.

Bij Elysianne draait alles om de authentieke smaken van New Orleans, opnieuw geïnterpreteerd met een moderne twist. Denk daarbij aan gerechten zoals Gumbo, Crab boil en Buttermilk bouille. Dat zijn stuk voor stuk klassiekers die door chef Pace in een nieuw jasje zijn gegoten. Voor hem staan seizoensgebonden ingrediënten centraal. En elk gerecht wordt met respect voor traditie gepresenteerd.

New Orleans vibes

Bij Elysianne dineer je in een intieme setting en een verfijnde ambiance. De gezellige, warme sfeer van New Orleans wordt hier gecombineerd met de elegantie van de Europese gastronomie. Het restaurant biedt daarmee een luxueuze, maar toegankelijke beleving voor fijnproevers en nieuwsgierige foodies. Dat gaat van ambiance, via de gerechten naar zorgvuldig geselecteerde wijnarrangementen die de unieke smaken van de Creoolse gerechten versterken.

  • Gerechten Elysianne [© Elysiane]
  • Gerechten Elysianne [© Elysiane]
  • Gerechten Elysianne [© Elysiane]
  • Gerechten Elysianne [© Elysiane]
  • Gerechten Elysianne [© Elysiane]

Chef Matt Pace

De drijvende kracht achter dit nieuwe concept is chef Matt Pace, een chef met roots in Louisiana. Pace, is deelnemer geweest in het tv-programma Beat Bobby Flay. En heeft een tijd een restaurant gehad in New York. Deze uitgebreide kennis en zijn passie voor de Creoolse keuken neemt hij mee naar Amsterdam.

Zijn gerechten vertellen de verhalen van culinaire tradities, invloeden en creativiteit. Voor hem draait het om eenvoudige ingrediënten te transformeren tot gastronomisch meesterwerken. Of zoals hij het graag verwoord: “You start with the oyster and you end with the pearl.” Ieder gerecht bij Elysianne is een ode aan de rijke historie van de Creoolse keuken in Louisiana.

Restaurant Elysianne is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag voor diner. Dat kan in twee shifts: om 18 uur en om 21 uur. Reserveren kan via de website.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *