Tijdens Wine, Cheese, Enjoy ontdek je de smaak van Luxemburg

Wine, Cheese, Enjoy viert de smaak van Luxemburg. Door de pandemie zijn we de afgelopen jaren noodgedwongen wat meer van ons eigen land, de buurlanden en Europa gaan verkennen. Eigenlijk alles wat beetje goed bereikbaar is met de auto of een camper is ineens een optie geworden. Zo is Luxemburg ook weer op de radar komen te staan van veel Nederlanders. Zeker nu iedereen weet dat je er voor kaas, wijn en crémant terechtkan. Tijdens het weekend van 5 en 6 februari wordt nog eens extra gevierd.

Het evenement tijdens dat weekend in februari is niet om vieren dat er veel Nederlanders naar Luxemburg komen, maar om een spotlight te zetten op de Moselle-regio. Ieder kwartaal is er een thema waarmee een speciaal gedeelte van die regio onder het voetlicht wordt gebracht. Je hebt namelijk: Wine, Taste, Enjoy en Wine, Cheese, Enjoy en Wine, Culture, Enjoy en Wine, Lights, Enjoy.

Meer dan alleen even tanken

Voor veel mensen was (en is) Luxemburg de plek waar je even goedkoop tankt op doortocht naar Zuid-Europa. Zelf ben ik er alleen maar om die reden ooit gestopt. Toch gebeurt er veel in het hertogdom en is het zeker op culinair gebied een plek om beter te leren kennen en als je een wijnliefhebber bent dan hoor je echt eens de Moselle-regio te verkennen.

De Moezel

Waarschijnlijk denken veel mensen bij het horen van de naam van de rivier de Moezel aan Duitsland en dat is helemaal niet gek. Maar ook in Luxemburg stroomt de Moezel en is het gebied daar omheen uitermate geschikt voor het verbouwen van wijn. Vandaar dat het hertogdom zo’n rijke wijnhistorie heeft die lokaal op gastronomisch gebied enorm wordt omarmd.

Wine, Cheese, Enjoy Luxemburg

De vorige editie van Wine, Cheese, Enjoy in Luxemburg moest helaas door de pandemie afgelast worden, maar dit jaar gaat dit evenement wel door. Op 5 en 6 februari openen twaalf wijnhuizen en zes restauranthouders de deuren om het mooiste van twee werelden te combineren: wijn en kaas. Of het nu gaat om fondue, raclette, een kaasplankje of andere kaasspecialiteiten: ze komen samen met de Luxemburgse wijnen in de spotlight te staan.

Deelnemende wijnmakers en restaurants

  • Domaine viticole Pundel-Hoffeld/Caves Pundel-Err
  • Molling Wines
  • Domaine viticole Cep d’Or
  • Benoît & Claude Viticulteurs
  • Domaines Vinsmoselle – Caves du Sud
  • Domaine Henri Ruppert
  • Domaine viticole Tom Beck
  • Pavillon Desom
  • Happy Duchy
  • Domaine viticole Laurent & Rita Kox
  • Caves Duhr-Maddalon
  • Pundel Vins Purs
  • Youth Hostels Remerschen
  • Bistro Quai
  • Restaurant Wäistuff Leuck

Wes van Geneijgen