
Over de hele wereld wordt op 19 juli Daiquiri Day gevierd. Dit jaar streej Global Brand Ambassador van Angostura Rum, Daniyel Jones, neer in Rotterdam. Op de agenda een masterclass bij The Library of Spirits, dineren bij Botanero én guest shifts bij drie Rotterdamse cocktailbars. Dat waren: Bar Break, Duke of Tokyo én The Rumah.
De dag begon in The Library of Spirits, waar Jones de core range van Angostura presenteerde. We proefden: de 7 Year Old, 1919 Grand Reserve, 1824 Founders Reserve en 1787, de vijftien jaar oude rum. Elke fles werd uitgebreid toegelicht, met aandacht voor de geschiedenis van het huis in Trinidad en Tobago. De stijl van het rummerk viel op door een elegante balans en duidelijke eigen stijl.



Mexicaanse versnaperingen
Het vervoer ging de hele dag per fietstaxi, soms afgewisseld met een taxibusje. Die volgende stop op het programma was Botanero. Dat is natuurlijk dé plek voor alles agave en Paloma’s van de tap. Aangezien de focus er nu ook meer ligt op heerlijk Mexicaans eten, was dat dit keer de reden om aan te schuiven. Terwijl de tafels vol stroomden met gerechten, zorgde het barteam voor cocktails, waaronder natuurlijk een klassieke Daiquiri.



Guest Shifts bij drie cocktailbars
Na het leggen van een goede bodem was het tijd voor het avondprogramma met guest shifts in drie Rotterdamse bars. De eerste stop was Bar Break, waar Jones op het terras drie variaties op de originele Daiquiri serveerde. Het zonnige weer gaf het geheel een ontspannen sfeer, met glazen die in hoog tempo op tafel verschenen.



De volgende stop is Duke of Tokyo. Hier ben ik alleen eerder geweest om te eten bij Izakaya Duki (helaas gesloten). Daar vooral de sake-kaart uitgespeeld. Gelukkig deze avond de tijd om wat cocktails te proeven én natuurlijk het speciale Daiquiri-menu van Jones. Ik kan niet anders zeggen dat de Call Me Daiquiri echt de favoriet van de avond was.
De laatste shift vond plaats bij The Rumah. Hier sloot de avond in een volle bar af met dezelfde energie waarmee hij begon: rum in de hoofdrol bij een iconische Rotterdamse bar.



Call Me Daiquiri
Wie thuis een Daiquiri wil maken, hoeft niet ingewikkeld te doen. Ook de varianten van Jones zijn goed te maken. Dit is mijn favoriet van de avond: de Call Me Daiquiri.
Nodig:
- 60ml Angostura 1919 rum
- 25ml limoensap
- 20ml suikersiroop
- 2 scheutjes bitters
Maken:
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs en schud krachtig tot de shaker beslaat. Zeef de inhoud in een gekoeld coupéglas en serveer direct.
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025
- Teremana Tequila breidt uit naar twintig nieuwe markten - 25 oktober 2025
- NVWA grijpt in: vegetarisch gehakt moet andere naam krijgen - 25 oktober 2025