
Ooit nagedacht over aan boord stappen van een drijvend vijfsterren boetiekhotel en daar drie dagen volle bak gastronomisch genieten? Evenementenbureau Creators of Live begint namelijk met 3-daagse culinaire riviercruises onder de noemer Chef’s Table cruises. Riviercruiseschip ‘Advance’ is het decor van deze reizen. Daar showen enkele van de meest prominente en innovatieve, culinaire talenten van Nederland wat ze in hun mars hebben.
De eerste Chef’s Table riviercruise vertekt op 19 augustus vanaf de Boompjes in Rotterdam naar Frankfurt am Main. Aan boord is sterrenchef Joris Bijdendijk degene die het spits afbijt. Op het schip is slechts plek voor 90 gasten. Een select gezelschap dat drie dagen culinair geniet van de keukenkunsten van de chef.
3-daagse riviercruise
Alle driedaagse riviercruises hebben eenzelfde soort programma. Op de eerste dag is er een cocktailparty om kennis te maken met de gastchef en/of culinair team. Gedurende de reis kan er verder worden genoten van speciaal samengestelde menu’s met passende premium wijnarrangementen. Liefhebbers schrijven zich in voor een masterclass van de aanwezige chef. Ook is er de optie voor een intiem privédiner dat wordt gehost door de chef(s) zelf.
Muzikaal vertier
Naast culinair genieten is er genoeg vertier aan boord. Denk daarbij aan de luxe gym, het zwembad en zonnen op het zonnedek. De muzikale invulling tijdens de reis wordt verzorgd door gerenommeerde Nederlandse talenten uit de muziekscene. Van Róbert Bába, werkzaam bij het Metropole Orkest tot het klassieke Maarten Hogenhuis Trio.
Jacco Verschoor, oprichter van Creators of Live, over de culinaire riviercruise: “Het is een voorrecht om deze cruises te verzorgen. Dat doen we samen met het evenemententeam van Creators of Live. Zo creëren we bijzondere ervaringen aan boord van de exclusieve Advance by Transcend Cruises. Het is geweldig om zo’n unieke driedaagse reis te faciliteren. Helemaal voor liefhebbers van de exclusieve Nederlandse culinaire scene!”
De volledige line-up
De eerstvolgende riviercruise van 23 tot en met 25 oktober volgt de route Düsseldorf-Amsterdam. Dan is het aan chef Kalai van Vossen en sommelier Paulina Kasimovaitė van restaurant Cellar Door. Die de meest heerlijke wijn-spijs-combinaties op tafel toveren.
Hierna staat de vaarroute Frankfurt-Rotterdam (16-19 november) op de planning. Daarbij zijn top-chefs Rik Veen en Roy Schipper met sommelier Toby Sadettan aan het roer. Zij zijn van het baanbrekende fine dining restaurant Lutum en nemen het gastronomische stokje over.
Dan is het de beurt aan chef-kok Erik van Loo van het legendarische restaurant Parkheuvel**. Samen verzorgt hij met zijn zoon Juliën de culinaire avonden op de route Rotterdam-Rotterdam. Dat is van 19 tot en met 21 november. Op dezelfde route is het daarna de beurt aan chef-kok Jermain de Rozario van restaurant De Rozario*. Met zijn innovatieve kookkunsten wordt van 21 tot en met 23 november de serie afgesloten.
- 23-25 oktober 2024, Düsseldorf-Amsterdam, onder leiding van chef-kok Kalai van Vossen en sommelier Paulina Kasimovaité van restaurant Cellar Door
- 16-19 november 2024, Frankfurt-Rotterdam. Onder leiding van Toby Sadettan (Sommelier), Rik Veen (Culinair Creative Chef) en Roy Schipper (Chef Meat Specialist) van restaurant Lutum. Op deze vaart is het culinaire team 2 dagen aanwezig, ze komen 17 november aan boord.
- 19-21 november 2024, Rotterdam-Rotterdam, onder leiding van Erik en Julien van Loo van restaurant Parkheuvel**
- 21-23 november 2024, Rotterdam-Rotterdam, onder leiding van Jermain de Rozario van restaurant De Rozario
De Chef’s Table-serie boek je vanaf 899 euro per persoon op basis van dubbele bezetting via www.transcend-cruises.com/VR
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025