
Netflix kondigde in 2024 verschillende nieuwe seizoenen van Chef’s Table aan. Voor veel fans van de documentaire serie was dit geweldig nieuws nadat een tijdje stil was geweest. Sinds de première in 2015 is het een gewaardeerde serie waarin iconische chefs een kijkje geven in hun levens. In dit artikel checken we wat een deel van de visionaire chefs op dit moment doet.
Massimo Bottura (Volume 1, aflevering 1)
Een van de meest iconische chefs uit de serie, trapte het programma ook af. Dat kan niemand anders zijn dan de Italiaanse chef Massimo Bottura, bekend van Osteria Francescana. Hij richtte in 2016 Food For Soul op, een organisatie die voedselverspilling aanpakt. Met Refettorio-restaurants in o.a. New York transformeert hij overschotten in hoogstaande gerechten voor mensen in nood. Zo zet hij zich op meerdere fronten in om op een andere manier naar onze voedselvoorziening te kijken.
Francis Mallmann (Volume 1, aflevering 3)
De Argentijnse grillmeester Francis Mallmann verraste in 2022 met het vegetarische kookboek Green Fire. Geïnspireerd door zijn kinderen en fans die plantaardig eten, richt hij zich nu vooral op groenten van de grill. Mallmann gelooft dat de mate van consumptie van dierlijke producten moet veranderen.
Magnus Nilsson (Volume 1, aflevering 6)
Na de sluiting van zijn restaurant Fäviken in 2019 koos de Zweedse chef Magnus Nilsson voor een rustiger leven. Toch bleef hij actief in de culinaire wereld. Zo helpt hij als directeur van MAD Academy wereldwijd de culinaire wereld te verduurzamen. Ook leidt hij de Curt Bergfors Foundation, die duurzame voedselinnovaties stimuleert.
Enrique Olvera (Volume 2, aflevering 4)
De Mexicaanse chef Enrique Olvera is nooit gestopt met zichzelf opnieuw uitvinden. Naast het openen van nieuwe restaurants, werkte hij bijvoorbeeld in 2022 samen met fastfoodketen Shake Shack. Bij de Amerikaanse keten zette hij een uniek driegangenmenu op de kaart. Daarop stond bijvoorbeeld een hamburger met mierensaus. Daarmee onderstreept hij zijn ambitie om Mexicaanse smaken overal toegankelijk te maken.
Gaggan Anand (Volume 2, aflevering 6)
Na de sluiting van zijn beroemde restaurant Gaggan in 2019 opende de Indiase chef Gaggan Anand een nieuw restaurant in Bangkok. Met pop-ups in India en samenwerkingen wereldwijd blijft hij overal zijn creatieve visie op Indiase cuisine delen.
Jeong Kwan (Volume 3, aflevering 1)
De Koreaanse non Jeong Kwan inspireerde kijkers met haar tempelkeuken. Sindsdien ontving ze in 2022 de Icon Award van Asia’s 50 Best Restaurants en deelt ze haar filosofie wereldwijd, zoals bij lezingen in New York.
Nancy Silverton (Volume 3, aflevering 3)
Nancy Silverton, bekend van Pizzeria Mozza, omarmde als een van de eersten vegan kaas in samenwerking met New Culture. Haar restaurant in Los Angeles is het eerste ter wereld dat deze revolutionaire mozzarella serveert. Zo bereikt ze een nieuw publiek zonder concessies te doen aan smaak.
Ivan Orkin (Volume 3, aflevering 4)
De New Yorkse ramenchef Ivan Orkin bracht zijn unieke stijl naar het Verenigd Koninkrijk met pop-ups in Londen en Brighton. Zijn gebruik van rogge-noedels en inventieve smaken veroveren op die manier ook Europese harten.
Virgilio Martínez (Volume 3, aflevering 6)
Met restaurant Central en onderzoeksproject Mater Iniciativa verkent de Peruaanse chef Virgilio Martínez de biodiversiteit van zijn land. In 2023 schreef hij geschiedenis door als eerste Latijns-Amerikaanse restaurant de titel World’s Best Restaurant te winnen.
Jordi Roca (Volume 4, aflevering 3)
Jordi Roca breidde zijn Rocambolesc-ijsketens uit naar de VS. De nieuwe locatie in Houston biedt werkgelegenheid aan neurodivergente werknemers, een uniek sociaal initiatief dat inclusiviteit in de horeca bevordert.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025