
Het verhaal van patisserie Rose & Vanilla begint in 2011. Daphne Giesberger en Erik de Wit begonnen met het bakken van taartjes die zonder gluten en melk voor hun kinderen. Die taartjes werden steeds populairder waardoor ze nu bij een taartwinkel in Utrecht en Amsterdam liggen. Nu heeft Rose & Vanilla met een crowdfunding 300.000 euro opgehaald en is het tijd voor de volgende stap: een nieuwe productielocatie.
Nieuwe productielocatie Rose & Vanilla
Die wordt vijf keer zo groot (700m2) als de voormalig bakkerij. Ook maakt dit de weg vrij om in de vijf grootste steden van Nederland een plekje te hebben waardoor meer mensen kunnen genieten van de gluten- en melkvrije taartjes.
Allergie en intolerantie
Over het begin zeggen de eigenaren: “Het begon eigenlijk bij onze kinderen. De een is lactose-intolerant en de ander heeft een glutenallergie, dus Daphne dook de keuken in en ging aan de slag met gluten- en lactosevrije taartjes.”
Door de populariteit resulteerde het al snel in een eigen zaak. Giesberger zegt daarover: “We doen alles op een zo duurzaam mogelijke manier, maar het belangrijkste vinden we dat de producten vrij zijn van zo veel mogelijk allergenen en vol zitten met pure ingrediënten waardoor het ook écht voor iedereen is.”
Steeds meer plekken
Naast de taartencafés in Utrecht en Amsterdam is het assortiment ook verkrijgbaar via verschillende kwalitatieve restaurants, musea, banketbakkers en het hogere segment van de biologische (online) retail door het hele land. De Wit hierover: “De vraag naar de taartjes blijft toenemen; dankzij de succesvolle crowdfundactie kunnen we nu niet alleen de capaciteit opschalen maar ook de productie in eigen handen houden!”
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025