
Aan de Piushaven in Tilburg was restaurant Harboury een van de eersten die voor leven in de brouwerij zorgde op deze bijzondere locatie. Zo’n 7,5 jaar gelden openden Hein Schlahmilch en Marly Hendrickx het restaurant dat tijdens de pandemie ook dienstdeed als delicatessenwinkel. Dat zorgde na de heropening voor een uitbreiding met een eigen Gastrovino-winkel iets verderop. Nu is het moment daar dat het restaurant helaas sluit en de winkel wordt overgedragen aan chef-kok Davy Stevens.
Nieuwe eigenaar Gastrovino Harboury
Stevens over de overname: “Tilburg is een industriële stad, die nooit echt af is. Dat betekent dat er altijd ruimte is voor mooie, nieuwe concepten. Daarom sprak Gastrovino me zo aan. Tilburg komt daarnaast steeds meer culinair op de kaart komt te staan. Zelf kom ik uit een horeca familie: mijn vader is heel lang de eigenaar van Café Extase geweest. Op vroege leeftijd wist ik al dat ik ook wilde ondernemen”
Restaurant en delicatessenzaak
Onder Gastrovino Harboury vallen dus eigenlijk twee zaken: het restaurant en de delicatessenwinkel. Door veranderende omstandigheden hebben de oud-eigenaren helaas de deuren van het restaurant achter zich dicht moeten trekken. Maar Gastrovino Harboury heeft in de vorm van Stevens een nieuwe eigenaar.
Voor chef Stevens een kans om van de winkel iets moois te maken: “Met Gastrovino Harboury wil ik mijn passie voor lekker eten en mooie wijnen zoveel mogelijk overbrengen. We gaan uitsluitend werken met prachtige, verse producten en mooie wijnen.”
Delicatessenzaak
Bij de delicatessenzaak Gastrovino Harboury kun je terecht voor gedegen advies voor lekker eten en drinken. Stevens daarover: “Het is mijn ambitie om van Gastrovino Harboury een toegankelijke en laagdrempelige foodspecialiteitenzaak te maken, waar je voor je alledaagse boodschappen en een lekker broodje terechtkan, maar ook voor de mooiste wijnen.
We hebben namelijk een uitgebreide en exclusieve selectie aan wijnen uit eigen import. Mooie wijnen voor onder de tien euro, maar ook in een andere prijsklasse. Ook is er genoeg te kiezen uit heerlijke versproducten. Er is een eigen Hollandse kaaslijn en een scala aan specialiteiten zoals bijvoorbeeld de dry aged vleeswaren van Antwerps bekendste beenhouwer Luc De Laet.”
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025