JRE-Nederland breidt uit met vijf nieuwe leden en blikt vooruit

JRE nieuwe leden 2025

De Nederlandse tak van Jeunes Restaurateurs (JRE-NL) heeft vijf nieuwe leden verwelkomd tijdens de jaarlijske pers- en partnerlunch, dit keer bij restaurant Aroma in Vaassen. Met de toevoeging groeit het netwerk van jonge topchefs in Nederland naar 39 leden. Tijdens de lunch werd ook de opvolger van voorzitter Marko Karelse aangekondigd en de JRE-Awards 2025 bekendgemaakt.

Jeunes Restaurateurs is een vereniging van jonge restauranthouders en chefs met één gemeenschappelijk doel voor ogen: het talent en de liefde voor eten delen met gelijkgestemden. Wereldwijd zijn er op dit moment meer dan 390 restaurants en 160 hotels aangesloten. Dat is verspreid over 16 verschillende landen: Australië, België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwe leden JRE-Nederland

Tijdens de lunch bij Aroma werden de vijf nieuwe leden voorgesteld aan de pers en partners van JRE-Nederland. Deze restaurants en chefs zijn toegevoegd:

  • Lazuli in Enschede – Tim Staal en Marijn Waanders
  • Fris in Haarlem – Eddie Meijboom en Julius Wever
  • The Church in Arnhem – Bart Leussink en Janiek van den Broeck
  • Steef in Leeuwarden – Stefan Visser en Elke Valk
  • Joelia in Rotterdam – Pieter Timmer en Sofiane Bons

Marko Karelse opende de middag met een toelichting op de nieuwe bestuursstructuur en de strategische plannen voor 2030. Daarbij onderstreepte hij het belang van langlopende samenwerkingen met partners zoals Koppert Cress, Sligro en Hanos.

JRE-Awards 2025

De JRE-Awards 2025 gingen dit jaar naar:

  • Chef van het Jaar – Pasquale Carfora (Aroma, Vaassen)
  • Gastheer van het Jaar – Lino de Vrede (Au Coen des Bons Enfants, Maastricht)
  • Restaurant van het Jaar – Spetters (Breskens, Laurent Smallegange)

Dining with the Stars

Op internationaal niveau werd de tiende editie van Dining with the Stars gepresenteerd, met als thema Smaken van de toekomst. Ook werd bekend dat Herman Cooijmans (Eindhoven) een culinaire ontdekkingsreis op zee maakt met Swan Hellenic. In Oostenrijk regende het sterren voor JRE-restaurants, met in totaal 32 Michelinsterren en 14 groene sterren.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *