
Foodies Magazine heeft voor een select gezelschap de nieuwe cover voor het Grote Kerstnummer van Foodies gepresenteerd. Dit extra dikke magazine staat vol met voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, feestelijke drankjes of oogverblindende baksels om indruk te maken met de feestdagen.
Naast dat alles in het kerstmagazine draait om de feestdagen, is er dit jaar een ander onderliggend thema. Dat is namelijk kerst vieren met zijn tweeën. Vanuit vroeger draaide kerst altijd om met een groot gezelschap te genieten. De afgelopen jaren zie je steeds meer dat het er ook steeds meer om draait om te genieten met zijn tweetjes. Daarom kookte de redactie van Foodies samen met hun partners feestelijke gerechten, precies genoeg om met z’n tweeën van te genieten deze kerst.
Veel chocola
Dit jaar gaat de combinatie chocolade en karamel een hoofdrolspelen met kerst en in het kerstnummer. Van het allerlekkerste zelfgemaakte chocolade-ijs met macadamiapraliné en chocolade-karamelmousse met een krokant toplaagje tot een chique chocolade mi-cuit en de allermooiste espresso-martinitulband met gouden karamelsaus; chocoladefans halen hun hart op.
Kerstbrunch
De Nederlandse tradities met kerst zijn vrij divers. Bij de een is het op kerstavond een soort van pakjesavond. Bij de ander wordt op eerste kerstdag enorm uitgepakt qua eten. En bij de ander wordt het gourmetstel weer van stal gehaald. Wat een nieuwe traditie moet worden is de kerstbrunch. Er is namelijk niks lekkerder dan na even goed uitslapen, aan te schuiven voor een goede brunch. Pak dus uit met mini-hartigetaartjes met pompoen en brie of met gingerbreadwafels met sinaasappel en mascarpone.
Meer in het magazine
Verder vind je in het magazine nog een mix-and-matchkerstmenu, makkelijke voorgerechten die tóch indruk maken, de allerbeste kerstrecepten van Jamie Oliver, klassieke sauzen voor bij je kerstmenu en leert Sjoerd Kist alles over wijn-spijscombinaties.
Het grote Kerstnummer van Foodies is nú al voor € 12,50 te pre-orderen. Dan ontvang je hem rond 5 november als eerste in huis met gratis verzending. Bij abonnees valt hij vanzelf op de deurmat.
- BBC kiest Matt Tebbutt als jurylid MasterChef: The Professionals - 9 september 2025
- Nieuw hotel Elements by Dutchen opent begin 2026 op Terschelling - 9 september 2025
- Bestsellers Fort Negen tijdelijk landelijk verkrijgbaar via Crisp - 9 september 2025