Ferrero brengt plantaardige Nutella naar Nederland

Nutella plantaardig

Producent Ferrero introduceert Nutella Plant-Based in Nederland. Deze chocopasta is volledig plantaardig, met dezelfde romige textuur en geroosterde hazelnootsmaak als de originele variant. Melk is vervangen door plantaardige ingrediënten zoals kikkererwten en rijstsiroop. Het product is verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo in een pot van 350 gram.

De nieuwe variant combineert ingrediënten als geroosterde hazelnoten en cacao met andere plantaardige toevoegingen. Het resultaat is een vegan gecertificeerde chocopasta die geen concessies doet aan smaak of textuur. Hoewel de basis van de pasta is aangepast, blijft de ervaring vertrouwd. Het product richt zich op consumenten die plantaardig willen eten, maar de bekende smaak en romige structuur niet willen missen.

Plantaardige groei

Volgens de Eiwitmonitor 2024 van Wageningen University & Research groeit het aanbod van plantaardige eiwitten in Nederland. “Ook in Nederland is er een verschuiving van ons voedingspatroon richting meer plantaardig en stijgt het aanbod van producten met plantaardige eiwitten”, zegt de WUR. Veel producenten zien hier een groeimarkt in. Terwijl de vraag van consumenten heel voorzichtig volgt. Dat gat is nog best groot.

Thomas Chatenier, Global President bij Ferrero, zegt: “Al meer dan 60 jaar beginnen miljoenen mensen wereldwijd hun dag met een ontbijt met Nutella. We zijn ontzettend trots om nu ook een plantaardig alternatief te introduceren, zodat nog meer mensen kunnen genieten van de unieke ervaring. Nutella Plant-Based biedt dezelfde heerlijke smaak, romige textuur en kwaliteit waarvoor we geliefd zijn, maar dan volledig plantaardig.”

De pasta wordt verkocht in een recyclebare pot en is vanaf deze week beschikbaar bij Jumbo en Albert Heijn.

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *