
De top van de Nederlandse restaurantwereld komt maandag 5 februari samen in Tivoli Vredenburg voor de uitreiking van de Gault & Millau Awards 2023. Naast dat chefs en restaurants in de prijzen vallen, wordt ook de gids voor 2024 gepresenteerd. Daarin zijn meer dan 850 restaurants in terug te vinden die op veel gebieden opvallen en uitblinken.
Terugkijkend op 2023 valt te constateren dat het een bewogen jaar was voor veel ondernemers in de culinaire wereld. Sommige horecabedrijven zagen zich gedwongen hun deuren te sluiten, terwijl anderen juist het roer omgooiden en succesvolle aanpassingen doorvoerden. Zoals in veel sectoren geldt, is ook in de gastronomie stilstand achteruitgang.
Snelle ontwikkelingen
Zeker in een tijd waarin ontwikkelingen snel gaan, moet je als ondernemer in de culinaire wereld nooit stilstaan. Want de eisen, verwachtingen en behoeften van gasten veranderen razendsnel. Zo heeft duurzaamheid dit jaar nog duidelijker zijn weg gevonden naar de restaurantwereld, maar ook plantaardige producten en Aziatische smaakmakers.
Kleine keukenteams en solisten kiezen voor vaste menu’s met de focus op lokale producten. Het aanbod aan gerechten is verfijnd, gericht op lokaal en seizoensgebonden en tegelijkertijd door globalisering internationaler dan ooit tevoren.
Gault & Millau gids
Gault & Millau blijft gasten gericht sturen naar de meest waardevolle culinaire adressen in ons land. Met meer dan 850 restaurants in de nieuwe 2024 selectie, maakt de gids zijn selectie toegankelijk via een gratis app en website. Stuk voor stuk zijn het bijzondere gastronomische plekken, die het volgens Gault & Millau absoluut waard zijn om te (her)ontdekken.
De lancering van de nieuwste Gault & Millau restaurantgids op 5 februari belooft een viering te worden van de Nederlandse gastronomie. De nieuwe gids is niet alleen de viering van uitzonderlijk talent in Nederlandse keukens terug te zien, het is ook een erkenning van de rijke geschiedenis die ons culinaire landschap heeft gevormd.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025