Oatly lanceert plantaardige yoghurt Oatgurt in Nederland

De havermelkelite kan weer rustig ademhalen, naast de plantaardige havermelkvarianten komt Oatly nu ook met een plantaardige versie van yoghurt op de Nederlandse markt: Oatgurt. dit nieuwe product moet iedereen die misschien wel dagelijks van yoghurt geniet, nu een plantaardig alternatief bieden. Oatgurt bevat net als de zuivelvariant miljoenen levende bacteriën, vitaminen en mineralen die zorgen voor een typische zure smaak.

Die levende bacteriën klinkt spannender dan het is, want je vindt ze in alles wat fermenteert of is gefermenteerd. De haverbasis voor Oatgurt is gefermenteerd en daarbij komen bacteriën vrij (die ook weer goed zijn voor je darmflora). Dat is bij yoghurt ook het geval. Ook zitten er in de plantaardige variant genoeg vitaminen en mineralen.

Oatly Oatgurt

Christiaan van Doornik, Managing Director van Oatly Benelux, over de introductie: “Met de nieuwe Oatgurts breiden we ons assortiment plantaardige producten op basis van haver verder uit. Hiermee creëren we nog meer keuze voor consumenten die geen dierlijke zuivel willen of kunnen consumeren. We zijn bijzonder trots op de natuurlijk frisse smaak en de romige textuur. We zien veel potentieel in Nederland omdat veel mensen hier graag ontbijten met yoghurt, en steeds vaker kiezen voor een duurzaam plantaardig alternatief.”

Verschillende smaken

Oatgurt is er in drie smaken: Naturel Ongezoet, Vanille en Bosbes in bakjes van 350 gram. De Naturel Ongezoet is het pure alternatief voor yoghurt: romig en met een lichtzure smaak. De textuur is vertrouwd en deze plantaardige yoghurt zit vol met calcium, jodium, vitamine D en vitamine B12. De verpakking is recyclebaar en heeft geen extra plastic deksel.

De nieuwe Oatly Oatgurt is onder meer verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Wes van Geneijgen