Crisp lanceert Dikke Pickle van Tobias Camman en Camiel Kesbeke

Crisp x Kesbeke x Camman

Een augurk met de allure van een Elzasser wijn: dat is de Dikke Pickle, de nieuwe creatie van Tobias Camman en Camiel Kesbeke. Samen met online supermarkt Crisp brengen ze een ode aan de borrel die volgens hen wel wat meer pit kan gebruiken. Vanaf 18 november is de augurk met bijpassende producten en recepten tijdelijk verkrijgbaar via de app.

De Dikke Pickle ontstond uit een gezamenlijke zoektocht naar balans. Wijnliefhebber Camman en augurkenmaker Kesbeke ontdekten dat hun werelden niet zo ver uit elkaar lagen. “Je proeft de bloemigheid en het steenfruitige van een rijke Pinot Blanc, maar dan in een tafelzuur”, zegt Camman. “Die smaken zijn verrassend complementair. Je tovert er iedere doorsnee borrel mee om tot fastvoer van wereldklasse.”

Het resultaat is typisch voor het duo: speels in toon, maar serieus in smaak. De Dikke Pickle bevat abrikozen, vlierbloesemsiroop en jasmijnbloemetjes. Op deze manier sluit hij aan bij de trend van culinaire experimenten met herkenbare producten.

Een borrel met karakter

Met de introductie willen de twee de Nederlandse borrelplank van zijn voorspelbare sleur bevrijden. “Die ontbreekt nog weleens aan creativiteit, oftewel: een plankie zonder liefde”, aldus Kesbeke. Daarom ontwikkelde het duo samen met Crisp een reeks borrelhappen waarin de augurk de hoofdrol speelt. Denk aan pickle-chips met crème fraîche en bieslook, een dikke pickle-blini met mosterdkaviaar of een opgeklopte pickle-boter met peterselie.

Kesbeke: “Mini-recepten die je borrel een broodnodige upgrade geven, met de Dikke Pickle als verrassende, zoet-zure smaakmaker. Het is echt de nieuwe culinaire klapper van de firma. Zelfs mijn pa stond ervan te kijken.”

Tijdelijke pop-up bij Crisp

De Dikke Pickle is vanaf 18 november verkrijgbaar in de digitale pop-up van Crisp. Naast de augurk zelf biedt de app een borrelbundel met een notenmix, de Chatobi Pinot Blanc uit de Elzas en het nieuwe kookboek van Camman Fastvoer. Wie wil, kan de tafel compleet maken met een pet met de opdruk ‘Pickle Please’.

  • Dikke Pickle – € 6.49 (500 ml) 
  • Notenmix WILD – € 6.49 (200 gr) 
  • Chatobi Pinot Blanc Elzas – € 11.99 (0,75 liter) 
  • Pet ‘Pickle Please’ – € 29.99 per stuk 
  • Kookboek Tobias Camman – Fastvoer € 34,99
  • Bundel met Dikke Pickle, Notenmix WILD en Chatobi Pinot Blanc – € 23.49
  • Crisp x Kesbeke x Camman
Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *