
Vliegmaatschappij Emirates komt met een nieuw exclusief Business Class-menu dat is ontwikkeld in samenwerking met Moët & Chandon. Vanaf mei 2025 genieten reizigers op geselecteerde routes van 18 verfijnde gerechten, elk perfect afgestemd op een bijpassende champagne. Dit is het resultaat van een jaarlange culinaire samenwerking tussen Jean-Michel Bardet, chef-kok van Moët & Chandon en Emirates’ Vice President of Culinary Design, Doxis Bekris.
De maaltijden in de Business Class van Emirates zijn een belangrijk onderdeel van de comfort en luxe die reizigers ervaren. Het nieuwe menu moet hier een smakelijk onderdeel van worden. De verfijnde smaken en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zijn speciaal ontworpen voor de omstandigheden aan boord van een vliegtuig. Op grote hoogte verandert de perceptie van smaak en geur, waardoor gerechten anders kunnen smaken dan op de grond.
Smaakbeleving op hoge hoogte
Tijdens het ontwikkelingsproces werd getest op hoe smaken zich gedragen in een vliegtuigcabine en hoe ingrediënten het best tot hun recht komen. Het resultaat is een serie gerechten waarin delicate aroma’s en uitgebalanceerde structuren centraal staan, zodat Business Class-passagiers genieten van een gastronomische ervaring die vergelijkbaar is met een fine-dining restaurant.
Een voorproefje van het nieuwe menu
Het menu biedt een breed scala aan verfijnde voorgerechten tot luxe hoofdgerechten. Om een beeld hiervan te krijgen, een selectie van de eerste menukaart die in mei ingaat.
- Voorgerechten:
- Gepocheerde sint-jakobsschelpen met groene meloen, geblancheerde kumquat, citroengel en geroosterde amandelen, gecombineerd met Moët & Chandon Grand Vintage 2016.
- Veganistische zijden tofu met gepocheerde asperges, soja-emulsie met olijfolie, citroengel en cashewnotenroom, geserveerd met Moët & Chandon Brut Impérial.
- Hoofdgerechten:
- Geroosterde eend met gestoofde aubergine en kikkererwten, geserveerd met raz el hanout-couscous en cherrytomaatjes, gecombineerd met Moët & Chandon Rosé Impérial.
- Geschroeide Chileense zeebaars met artisjokpuree, citroengrassaus en geboterde sugarsnaps, vergezeld door Moët & Chandon Brut Impérial.
- Veganistische gestoofde linzen met kokos, basmatirijst, gekruide bloemkool en naan, gecombineerd met Moët & Chandon Rosé Impérial.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025