Willem’s Wermoed maakt een Nederlandse botanische vermout

Dat we in Nederland mooie gedistilleerde dranken maken mag duidelijk zijn. Anders waren we nooit de geestelijk vader geweest van de gin die de hele wereld over is gegaan. Vanuit de jenever zijn we van alles gaan distilleren: gin, wodka en andere dranken. Inmiddels is er ook een zeer goede Nederlandse vermout op de markt: Willem’s Wermoed.

Het verhaal van de eerste Nederlandse vermout begint in 2016. Bij een van de oudste botanische tuinen ter wereld: de Amsterdamse Hortus Botanicus. In 1638 is de tuin aangelegd en gebruikt als Hortus Medicus. In de eeuwen daarna groeide hij uit tot een grote botanische tuin. Je vindt er een grote diversiteit aan planten en kruiden. Die zijn ook de inspiratiebron geweest voor de botanische vermouts van Willem’s Wermoed.

Willem’s Wermoed

De naam Willem is geïnspireerd op verschillende ontdekkingsreizigers die in de Gouden Eeuw het onbekende en het nieuwe omarmden. Dat bracht ze naar de ‘nieuwe wereld’ en in aanraking met het onbekende. Wermoed is de oud-Nederlandse naam voor alsem. Dat is een van de ingrediënten waar ze vermout mee maken.

Drie vermouts

Inmiddels zijn er drie soorten vermout van Willem op de markt: de Original, Dutch Dry en Pink Willem. De natuurlijke botanische kruiden en planten verwerken ze voor de vermout met wijn uit Spanje en Frankrijk. Dat levert drie bijzondere en eigenzinnige dranken op. De Original maken ze met 24 ingrediënten zoals sinaasappel, kersensteeltjes en tijm wat een warme en rijke vermout oplevert.

De Dutch Dry is de eerste droge vermout van Willem’s. Die wordt gemaakt met onder meer salie, tijm, jeneverbes en rabarberwortel. De wijn die voor de droge vermout wordt gebruikt komt uit de Franse Languedoc-regio. Daar is het een volle droge vermout. De nieuwste telg in de familie is de Pink Willem. Een rosé vermout op basis van rabarber, framboos, vanille en chai gemixt met een fruitige wijn.

Wes van Geneijgen

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.