
Drankmerk Rooster & Wolf lanceert tien jaar na hun Fine Brandy nu een bijzondere blended Fine Rum. Daar heeft oprichter Rick van der Wolf drie jaar aan gewerkt qua distilleren en blenden ervan. Het resultaat is een krachtige, maar verfijnde rum. In de Fine Rum proef je fruit, vanille, chocolade, toffee en subtiele houttonen. De rum werd op 28 oktober feestelijk gepresenteerd in het eigen proeflokaal in Ouderkerk.
Oprichter Van der Wolf is drie jaar een man met een missie geweest, dat was om de beste rum te maken voor de Nederlandse markt. Een premium rum die je puur, in de mix of in een cocktail drinkt. Hij zegt erover: “Ik vind rum een prachtige spirit. In goede rum proef je de rijkdom van de Caraïben, de geuren, smaken en kruiden die die eilanden zo levendig en feestelijk maken.”
Blend met karakter
Zijn zoektocht bracht hem naar een rumdistilleerderij in Venezuela. Daar experimenteerde hij met de oude meester-distilleerder met verschillende combinaties van rum. De ideale combinatie in zijn ogen bleek een volle en krachtige Zuid-Amerikaanse rum te zijn in combinatie met een kruidige rum uit de Dominicaanse Republiek. Door de blend verder te laten rijpen op eikenhouten whiskyvaten, kreeg hij zijn onderscheidende karakter. Het resultaat is een rijke, complexe rum met een lichte rooksmaak door het rijpen op de whiskyvaten.
Eerbetoon
De Fine Rum heeft een alcoholpercentage van 40% en wordt uitgebracht in een 700 ml fles, die door Van der Wolf zelf is ontworpen. Het merk is een eerbetoon aan zijn vader Jacques van der Wolf en opa van moeders kant, Bram den Haan. Zij dronken beiden graag zowel een goed glas brandy als rum en leerden Rick genieten van deze klassieke spirits.
Rick van der Wolf: “Zelf drink ik hem het liefst puur. Op kamertemperatuur, in een mooie tumbler. Dan proef ik een kruidige, complexe rum die makkelijk drinkbaar is en waarin je vierhonderd jaar Caraïbische rijkdom, verhalen en geschiedenis proeft.”
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025
- Teremana Tequila breidt uit naar twintig nieuwe markten - 25 oktober 2025
- NVWA grijpt in: vegetarisch gehakt moet andere naam krijgen - 25 oktober 2025