Nieuwe alcoholvrije bubbel: Established Sparkling Tea (Est.)

Een groep Amsterdamse sommeliers, muzikanten & creatieven hebben 14 maanden achter de schermen gewerkt aan een alcoholvrij alternatief voor mousserende wijn. Established Sparkling Tea is een drankje waarmee geproost kan worden zonder dat er alcohol aan te pas komt. EST. is vanaf vandaag in de horeca en online verkrijgbaar.

De oprichters van het merk wilden een puur product creëren om de mooie momenten in het leven te vieren. Alleen misten zij in het huidige aanbod een fatsoenlijk alternatief en dan geen chemisch gefabriceerde drankje. Dat heeft dus nu Established opgeleverd: een elegante mousserende thee die alles in zich heeft, behalve alcohol.

Theemeesters

Aan de basis van de nieuwe drank staan twee theemeesters: Wesley Schipper en Maarten Riebeek. De één is een gouden medaillewinnaar bij de Global Tea Finals, de ander is steevast op zoek naar nieuwe manieren om met thee gastronomische ervaringen naar grotere hoogten te tillen. Beiden werken momenteel bij restaurant MOON in Amsterdam en staan bekend om hun vernieuwende en verfijnde smaakcombinaties.

In 2023 goot het duo, met de zeven bevriende medeoprichters, al hun kennis, liefde en 15 jaar thee-ervaring in Established Sparkling Tea. Een nieuw, non-alcoholisch alternatief voor wijn dat de gouden combinatie van smaak en plezier in zich heeft.

Riebeek is zeer tevreden met het resultaat: “Met Established kunnen we het volledige spectrum aan smaken, aroma’s en kleuren, die thee kan bieden, laten zien. Daarbij willen we onze persoonlijke kennis en ervaring laten sprankelen in deze drank.”

Established Magnolia

Schipper over de keuzes en smaken: “We mikken op opvallende smaken en zijn niet bang om het anders te doen. Onze eerste creatie is een verfijnde blend waarin verschillende smaken zich gebalanceerd ontvouwen.” Dat is Established Magnolia geworden, een mousserende thee met een levendige amberkleur en fijne bubbels. Geuren van Magnolia in de morgendauw, munt, verveine, potpourri en gedroogde rozenblaadjes springen je glas uit. Gevolgd door frisse appel, sinaasappelschil, kruidnagel en kaneel. 

De mousserende thee is online verkrijgbaar.

Wes van Geneijgen