
In veel supermarkten zijn al jaren mixdrankjes in blik te koop, zoals whisky-cola of gin-tonic met een alcoholpercentage van maximaal 5%. Mede ingegeven door de pandemie zijn deze ready-to-drink (RTD’s) cocktails wereldwijd aan een flinke opmars begonnen. In Nederland is in die categorie een nieuw merk geland: Lavish.
Waar producenten van hard seltzers veel verwachtingen hadden van de Nederlandse markt, zijn ze vooral heel populair geworden op festivals. De rtd’s daarentegen hebben wel een steeds groter marktaandeel veroverd. Lavish duikt in die markt en dan met een geheel eigen assortiment dat gebaseerd is op wodka of rum gemixt met fris- of energiedrank en fruitsmaken. Daarbij zit het alcoholpercentage tussen de 13 en 21%.
Lavish cocktails in blik
Ze hebben verschillende categorieën aan cocktails en sinds kort ook een ‘signature cocktails’-lijn die bestaat uit onder meer: Pina Colada, Mojito, Cosmopolitan, Mangotini en Gin Fizz. Er is een ‘Fruity Favorites’-lijn waarvan de basis absint is in combinatie met druiven of groene appel. De cocktails hebben dus een basis van rum, wodka of absint.
Rum-Cola & Whisky-Cola
Al jaren wordt in Nederland op dit gebied als meeste de rum-cola en whisky-cola in blik gedronken. Naast de bovenstaande wat meer nieuwe en experimentele smaakcombinaties, heeft Lavish ook een lijn met klassiekers waaronder dus een Rum-Cola & Whisky-Cola. Ze zetten daarmee een premium variant van wat we al kennen op de Nederlandse markt.
Proef op de som
Zelf ben ik iemand die altijd zelf zijn cocktails mixt, ook voor gasten. Maar ik kreeg de Rum-Cola en Whisky-Cola binnen van Lavish dus ik ben ze zelf gaan proeven én heb ze aan vrienden laten proeven. Wat als eerste opvalt, is dat beide rtd’s ruiken zoals ze horen te ruiken en ook nog eens smaken zoals ze horen te smaken. Door het alcoholpercentage hebben ze ook echt wel een goede balans in de smaak, zodat het niet een te zoete mix is. Al vind ik het al snel te zoet. Vrienden gaven ook aan dat dit een ideale optie was voor in het park of op een festival.
- Twaalfde editie Hotelnacht krijgt thema The Art of Balance - 11 september 2025
- MIES is het nieuwe restaurant van boetiekhotel Morgan & Mees - 11 september 2025
- BBC kiest Matt Tebbutt als jurylid MasterChef: The Professionals - 9 september 2025