
Fermenteren is helemaal hip. En drankjes die ontstaan door fermentatie, zoals kombucha, al helemaal. Logisch gevolg is dan ook dat er een soda wordt gemaakt van waterkefir. Het Belgische Kult Kefir is een mix van fruit en water dat met behulp van kefirkorrels fermenteert. Het resultaat is een fris drankje met een lichte bubbel.
Het merk is in 2020 opgericht door Mathilde Riga die een achtergrond heeft als bio-ingenieur. Van haar zus kreeg zij ooit kefirkorrels en dat heeft veel in gang gezet. Ze heeft hierdoor een passie voor fermentatie en gezonde voeding ontwikkeld. Dat kwam vooral door de inspiratie die ze kreeg van de positieve effecten op haar gezondheid die waterkefir had.
Waterkefir
Riga over het ontstaan van de passie: “Het idee om waterkefir op de markt te brengen kwam op het moment dat ik merkte dat deze gezonde drank vrijwel niet verkrijgbaar was in de winkels. Ik zag meteen de kans om een gezond alternatief te bieden voor de suikerrijke, industrieel geproduceerde frisdranken die in de supermarkten liggen.”
Nieuwe smaken en varianten
Experimenteren en innoveren zitten in het DNA van Kult Kefir. Riga zegt hierover: “We zijn altijd op zoek naar manieren om ons productaanbod te diversifiëren en de gezondheidsvoordelen van waterkefir te benadrukken. We geloven dat we pas net begonnen zijn en er veel potentieel is om dit gezonde alternatief breder op de kaart te zetten.”
Duurzaamheid
Duurzaamheid is naast gezondheid een belangrijke focus van het merk. Daarom werkt het uitsluitend met biologische ingrediënten en streeft ernaar een minimale ecologische voetafdruk achter te laten. Blikjes zijn lichter dan glas en kunnen eindeloos worden gerecycled. Daarnaast wordt de productie volledig lokaal uitgevoerd.
Kult Kefir is verkrijgbaar bij Ekoplaza, Marqt, Stach, SLA en vanaf deze maand ook bij Albert Heijn.
- Twaalfde editie Hotelnacht krijgt thema The Art of Balance - 11 september 2025
- MIES is het nieuwe restaurant van boetiekhotel Morgan & Mees - 11 september 2025
- BBC kiest Matt Tebbutt als jurylid MasterChef: The Professionals - 9 september 2025
Eén reactie
Reacties zijn gesloten.