Aftrap zomer met St-Germain Spritz Garden Party bij Ron Gastrobar

St-Germain Spritz Garden Party

Het terras van Ron Gastrobar werd vorige week omgetoverd tot de St-Germain Spritz Garden. Daar werd het echte begin van de zomer gevierd met je nieuwe favoriete spritz: de St-Germain Spritz. De relaxte middag draaide volledig om deze frisse, elegante cocktail, zomerse bites, goede tunes en een fijn doorkomende zon.

Met de St-Germain Spritz in de hoofdrol draaide alles deze dag om frisheid: in het glas en op het bord. Het terras was fleurig aangekleed waarbij jij je eventjes aan de Franse Riviera waande. De glazen waren gevuld met de combinatie van vlierbloesemlikeur, MARTINI prosecco, bruiswater en een citroen twist. Bij elkaar bleken dit de perfecte ingrediënten voor een middag vol zon en opgewekte gesprekken.

Kleine gerechten bij een frisse cocktail

Een spritz heeft als cocktail een laag alcoholpercentage. Helemaal de trend van nu. Daarbij zorgen de ingrediënten in de St-Germain Spritz voor een frisse afdronk, waardoor hij zich goed laat combineren met lichte gerechten. In de zonovergoten tuin van Ron Gastrobar genoten genodigden met een spritz in de hand, waaronder lifestyle content creator en trendsetters Tessa van Montfoort, Imaani Noelle en Job Stevens.

Uit de keuken van Ron Gastrobar kwamen die middag dan ook een reeks kleine bites. Om te beginnen waren er Zeeuwse oesters en een knapperig breekbrood met krabsalade en aioli. Het keukenteam maakte mij zelfs enthousiast over burrata, want verse tomaatjes én een geweldige yuzu-dressing.

  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025
  • St-Germain Spritz Garden Party 2025

De klapper deze middag was de Wagyu Burger met groene tomatenketchup en bleu d’auvergne. Die burger was zó goed en een enorme fijne combinatie met de St-Germain Spritz. lk gerecht was toegankelijk, fris en precies genoeg voor een middagborrel in de zon. De gerechtjes combineerde mooi met de frisse spritz.

Zeer prettige aftrap van de zomer

De Garden Party bij Ron Gastrobar was een ontspannen aftrap van het zomerseizoen. Voor mij was het een zeer prettige hernieuwde kennismaking met deze spritz. De cocktail an sich is niet meer weg te denken uit Nederland. En ik weet bijna zeker dat de St-Germain Spritz vanaf nu mijn eerste keuze is als ik thuis een spritz maak.

St-Germain Spritz voor thuis

De cocktail is heel eenvoudig te maken voor thuis. In een longdrink glas mix je: 40 ml St-Germain, 60 ml MARTINI prosecco, 60 ml bruiswater (wel even doorroeren) en je garneert de cocktail met een schijfje citroen. Easy does it!

Wes van Geneijgen

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *