
Barbecueën draait allang niet meer alleen om je standaard lapjes vlees. Consumenten experimenteren met mooiere stukken vlees, hele vissen, allerlei groente en plantaardige alternatieven. Albert Heijn speelt daarop in met meer dan 130 nieuwe producten voor de barbecue en borrel. Van hele dorades tot donutburgers en van Koreaanse spareribs tot vegan tempehspiesen..
De grootste blikvanger van de nieuwe BBQ-lijn is de zogeheten donutburger. Dat is precies wat je denkt: een hamburger met een gat in het midden. Niet voor de grap, maar voor een snellere en gelijkmatige garing. Verder zijn er: smashburgers, kipspiesen, barbecue-aardappels en pimientos de padrón en tal van kant-en-klare bijgerechten en salades.
Meer vis op de BBQ
Ook het visaanbod is flink uitgebreid. Albert Heijn lanceert een eigen ‘Visspecialist’, een uitbreiding op de bekende Vakslager. Hier vind je onder andere ASC- en MSC-gecertificeerde vis, zoals yellowtail en zalmzijde, klaar voor op de grill. Volgens de supermarkt sluit dit aan bij de groeiende behoefte aan gemak én goede vis voor thuis.
Kamado en tools
Wie naast lekker eten ook wil investeren in de juiste tools, is er nieuws in het zogeheten Blue Home-assortiment. Nieuw in het schap: een kamado, verschillende soorten rookhout en accessoires zoals digitale vleesthermometers.
Borrelen
Niet alleen de grill wordt bediend, ook de borrel krijgt een upgrade. In het nieuwe borrelassortiment duiken hapjes op als sticky bites, kimchi-gyoza, fuet met pistache en ready-to-eat sushi. Alles bedoeld om zonder al te veel gedoe een plank vol lekkers samen te stellen.
Zomercampagne
De zomercampagne ‘Lekker Weekend’ moet het ultieme weekendgevoel oproepen, compleet met muziekvideo van Corry Konings en Bram Krikke. Of je daar mensen op zitten te wachten, is een andere verhaal. Deze zomer komt AH met wekelijkse aanbiedingen, recepten in de Allerhande en producten die inspelen op alles van gemak tot culinaire nieuwsgierigheid.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025