Verspillingsvrije Frittata gemaakt met restjes groenten uit de airfryer

Met het neerzetten van een levensgrote airfryer bij Utrecht Centraal heeft Versuni de campagne tegen voedselverspilling dit weekend op een bijzondere manier afgetrapt. Iedereen die wilde, kon er genieten van gerechten gemaakt met overtollige groenten of fruit. Een van de gerechten was de verspillingsvrije frittata uit de airfryer en zo maak je hem thuis.

Een frittata is namelijk een handige manier om restjes groenten op te gebruiken en voedselverspilling tegen te gaan. Met dit recept tover je een smakelijke verspillingsvrije frittata uit de airfryer op tafel met ingrediënten die je in je koelkast kunt vinden. In het recept zitten al verschillende opties qua groenten die je eventueel over kan hebben om te gebruiken in het gerecht. Zolang de basis maar hetzelfde is, mag je overal mee experimenteren.

Verspillingsvrije Frittata uit de airfrter

Recept: The Philips Chef

Ingrediënten

voor 15 stuks

  • 7 eieren
  • 700 g oude gemengde groenten naar keuze zoals tomaat, courgette, aardappels, knoflook, paprika, rode peper etc.
  • 50 g olijven
  • 1 klein blikje ansjovis fijngesneden
  • 1 bosje fijngesneden kruiden, zoals bieslook of peterselie
  • 1 tl gerookte paprika poeder
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Ronde bakvorm

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten in kleine blokjes, doe deze in de bakvorm en rooster 7 minuten op 200 graden, zodat ze lekker zoet worden.
  2. Snijd tussendoor de kruiden fijn en meng met de eieren, paprikapoeder, peper en zout. Giet dit eimengsel over de groenten en roer door elkaar in de bakvorm.
  3. Bak vervolgens de frittata 20 minuten op 170 graden in de airfryer.

    Tip: Mocht je een vegetarische variant willen maken dan kun je de ansjovis vervangen door gehakte noten of een vegetarische vleesvervanger.
Wes van Geneijgen