
De gebroeders Koreman uit Breda hebben weer een bijzondere limoncello gemaakt. Hier kwam namelijk hun limited edition Yuzucello binnen. Dat is inderdaad een limoncello die gemaakt is met yuzu in plaats van citroen. Na het proeven was er een ding heel duidelijk: hier moest één dessert mee gemaakt worden, namelijk een tiramisu met yuzucello.
De broers Thom en Frank Koreman begonnen met het maken van ‘cello’s’ met citrusvruchten puur als hobby. Inmiddels bestaat het assortiment uit een limoncello, een sanguincello én de yuzucello. Naar die laatste waren we het meest nieuwsgierig, want yuzu is fantastisch citrusfruit. De yuzucello smaakt namelijk naar mandarijn, sinaasappel en citroen waardoor hij perfect is voor in een bijzondere tiramisu.
Tiramisu met Yuzucello
Ingrediënten:
- 4 eidooiers
- 125 g suiker
- rasp van 2 citroenen
- 500 g mascarpone, op kamertemperatuur
- 3 eiwitten
- snuf zout
Voor de lange vingers
- 100 ml yuzucello
- sap van 2 citroenen
- 1 pak lange vingers
Verder nodig
- Rasp van 1 citroen
Bereidingswijze:
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de citroenrasp tot een heel romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten.
- Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
- Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en klop ze stijf. Voeg lepel voor lepel de andere helft van de suiker toe.
- Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème, maar roer niet langer dan nodig, zo blijft het mengsel lekker luchtig.
- Meng de yuzucello met het citroensap. Doop hier de lange vingers één voor één in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter.
- Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad.
- Herhaal de stappen en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Garneer de yuzucello tiramisu voor het serveren met wat citroenrasp.
Benieuwd naar meer van mijn recepten? Check dan: Charlotte’s Food Web.
- 10 tips voor als je (weer) voor het eerst gaat barbecueën - 26 juli 2024
- Hot honey is HEET en zo gebruik je het in de keuken - 15 augustus 2023
- Mosselen met pastis: de perfecte balans van zilt, anijs en romig - 3 november 2022