Mexicaanse barbecue burger met de Beyond Burger Jalapeño

Beyond Jalapeno Burger x All Mexican

Een van de fijnste (nieuwe) plantaardige burgers van Beyond Meat is toch wel de Jalapeño Burger. Hij is precies wat je gewend bent van de burgers van het merk, maar dan met wat meer pit. Aangezien de zomer nu echt begonnen is en het weer lekker barbecueweer is, een lekker recept om met deze burger op de bbq te maken.

Ik koop eigenlijk zo goed als nooit burgers bij de supermarkt. De keren dat ik het doe, dan eigenlijk alleen die van Beyond Meat. Dat ligt totaal aan de smaak, structuur en textuur. Je kan met het pittige van de Jalapeño Burger een paar kanten op. Voor dit recept is gekozen om de Mexicaanse route te pakken. Dat levert wat meer pit, uitgesproken smaken, frisheid én lekkere texturen op. Want er zitten tortillachips bij én ook een zeer goede salsa.

Mexicaanse burger met de Beyond Meat Jalapeño Burger

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 Beyond Meat Jalapeño Burgers
  • 2 burgerbroodjes (kan vegan)
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 1 el mayonnaise (kan vegan)
  • 4 blaadjes little gem sla
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1 groene jalapeño peper
  • paar takjes koriander
  • zout en peper
  • Extra nodig: grillpan

Bereiding:

  1. Pel en snij de rode ui in ringen, pers er royaal limoensap op en laat marineren.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit, snij de helften in kwarten en verwijder de schil.
    Snij het vruchtvlees in plakjes en besprenkel met limoensap en bestrooi met zout en peper.
    Snij de tomaat en jalapeño peper in plakjes.
  3. Halveer de broodjes en rooster de snijkanten in een hete grillpan. Besmeer de bodems met
    mayonaise en beleg met sla, tomaat en avocado.
  4. Grill de Beyond Burgers aan beide zijden in de grillpan volgens aanwijzing op de verpakking.
    Bak ook de plakjes jalapeño peper even in de pan.
  5. Leg de burgers op de avocado, garneer ze met de rode ui, jalapeño peper en koriander
    en zet de ‘deksels’ erop. Serveer met salsa en tortilla chips
  • Beyond Jalapeno Burger x All Mexican
Redactie Tasty Trails

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *