Met deze gerechten pak jij je eerste date gelijk in

Wanneer de koude maanden hun intrek nemen in het land beginnen de gevoelens van lekker knus samen op de bank enorm op te spelen. Voor genoeg singles is dit de periode om weer te gaan daten en lekker thuis uit te pakken in de keuken. Die eerste indruk kun je immers maar een keer maken. Hier het ideale menu voor een eerste date.

Perfect menu voor de eerste date

Om iedereen te helpen met de eerste date en een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen heeft datingapp Fruitz samen met content creator en Amije Roos een menu samengesteld voor een geslaagde eerste date. Voor het extra vleugje magie zit er in iedere gang een fruitsoort. Het menu bestaat uit: tonijntartaar, gegrilde spitskool en tarte tatin met een frisse cocktail.

Voorgerecht: Tonijntartaar met een twist


Begin altijd met een voorgerecht dat de zintuigen prikkelt, in dit geval starten we met tonijntartaar met rode druiven.



Ingrediënten


  • 150 g verse tonijn
  • 1 el sojasaus

  • 1 tl sesamolie

  • 1 tl kewpie mayo
  • 1 el bosui

  • 1 el komkommer
  • 1 el avocado

  • 1 el rode druiven
  • 1 el cashewnoten
  • 1 teentje knoflook

  • 10 norivellen
  • 5 romaine sla
  • 5 roodlofsla



Stappenplan


  1. Snijd de komkommer, avocado, druiven en tonijn in kleine blokjes.
  2. Hak de cashewnoten en knoflook ook in kleine stukjes. Bak de knoflook krokant.
  3. Breng de tonijn op smaak met sesamolie, sojasaus, kewpie mayo en bosui.
  4. Haal de blaadjes van de romaine- en roodlof sla los van elkaar.
  5. Maak het bordje op door met een steekring de tonijn in het midden van een diep bord te leggen. Leg vervolgens de komkommer, avocado, rode druiven, cashewnoten en knoflook eromheen. Leg op een tweede bordje de norivellen, romaine en roodlof sla.


Cocktail: watermeloen Margarita 




Ingrediënten


  • 30 ml vodka

  • 15 ml watermeloen sap
  • Halve limoen sap
  • 20ml cranberry sap
  • 
IJs

  • Garnering: watermeloen en munt 



Stappenplan


  1. Vul een shaker met ijsblokjes.
  2. Voeg 30 ml wodka, 15 ml watermeloensap, het sap van een halve limoen en 20 ml cranberrysap toe en shake totdat de shaker goed koud aanvoelt.
  3. Schenk uit en zeef in een martini glas en garneer met watermeloen en munt.

Hoofdgerecht: Gegrilde spitskool uit de oven 


Lekker hip en iedereen wordt er enthousiast van. Een ideaal gerecht voor de koude wintermaanden.

Ingrediënten

  • 
1⁄2 spitskool

  • 10 cherry tomaatjes 
  • 
Bosje koriander

Ingrediënten dressing


  • 2 el venkelzaad

  • 3 el honing
  • 
1 tl mosterd

  • 1 el olijfolie

  • 1 el kewpie mayonnaise
  • Citroen
  • 
Zwarte peper
  • 
Zout

  • Rijst


Stappenplan


  • Verwarm de oven op 200 graden en zet de rijst op.

  • Snijd de spitskool doormidden en leg met de kern naar boven op de bakplaat.

  • Voeg voor de saus de honing, mosterd, olijfolie en kewpie mayonnaise samen. Breng vervolgens extra op smaak met citroensap, zwarte peper en zout.

  • Smeer de helft van de saus tussen de bladeren van de spitskool en strooi de venkelzaad eroverheen.

  • Rooster de kool voor 15 minuten.
  • Verdeel nu de cherry tomaatjes tussen de spitskool en rooster het nog eens 15 minuten goudbruin.

  • Maak het bordje op met rijst, spitskool, cherrytomaatjes en de andere helft van dehoning mosterd saus. Garneer met koriander.

Dessert: Hemelse Tarte Tatin met perzik en kers 


Sluit de avond af met een heerlijk dessert: Tarte Tatin met perzik en kers. Het karamelglazuur geeft de zachte perziken en sappige kersen een liefdevol laagje.

Ingrediënten


  • 1 blik perziken

  • 4 el honing of ahornsiroop

  • 0,5 tl vanille extract

  • 4 x kleine bladerdeeg

  • Extra optie: amandelschaafsel



Ingrediënten saus


  • Kersen uit blik
  • Sinaasappel rasp
  • Snufje kaneel

  • 1 el suiker

  • Bolletje ijs naar keuze



Stappenplan


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de perziken in dunne plakjes.
  3. Meng de honing met het vanille-extract en verdeel dit mengsel over 4 plekken op het bakpapier.
  4. Strooi het amandelschaafsel eroverheen en leg daaroverheen de plakjes perzik.
  5. Leg nu het bladerdeeg over de perzik heen en druk de zijkanten met een vork plat.
  6. Bak de taartjes in het midden van de oven ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant.
  7. Maak ondertussen de kersensaus. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  8. Doe de suiker in een steelpannetje en laat het smelten. Blus af met het kersensap, sinaasappelrasp en een snufje kaneel.
  9. Maak het bord op door de tarte tatin in het midden te leggen met een bolletje ijs en de kersen erop. Giet vervolgens de kersen saus eroverheen.
Wes van Geneijgen