
Barbecuemerk Weber heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de Britse chef-kok en restauranthouder Jamie Oliver. Samen gaan ze de komende jaren mensen die lekker eten en barbecueën als sociale activiteit zien met elkaar te verbinden. Een van de grote pijlers op dat gebied gaat zijn dat mensen het hele jaar door de barbecue aanzetten en gebruiken.
Weber x Jamie Oliver
Dat geeft het hele jaar natuurlijk momenten om samen met familie en vrienden door te brengen. Maar het is ook goed om op deze manier te leren dat de barbecue als kookmethode in sommige gevallen soms makkelijker is en smaakvoller is dan traditionele. Jamie Oliver heeft met de verschillende soorten barbecues van het merk in zijn eigen stijl eenvoudige en smaakvolle recepten ontwikkeld waarvan we er binnenkort een paar delen.
Een paar van de recepten
- Geroosterde kip met salsa verde, Hasselback aardappelen, pompoen en geroosterde groene kool.
- Krokant gebarbecuede zalm met goudgele geroosterde krieltjes, aangemaakte asperges en geroosterde tomaten.
- Gegrilde groenten met een kruidige couscoussalade en gegrilde feta.
- Langzaam gegaarde lamsschouder met gegrilde aubergine en tomaat, flatbreads en ingemaakte pepers.
Hele jaar door
Jamie Oliver is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Ik ben dol op barbecueën. Voor mij is er niets zo bevredigend als het aansteken van de barbecue, ongeacht het seizoen – of het nu lente, zomer, herfst of winter is – terwijl ik geniet van de kenmerkende, rokerige smaak van de Weber-grill. Ik raad iedereen aan om te experimenteren met eindeloze smaakcombinaties op de barbecue.”
Julie Larcombe, Marketing Manager Weber, voegt hieraan toe: “Dit is een geweldige kans voor Weber, en we zijn enthousiast om samen met zo’n gerenommeerde chef het hele jaar door populair te maken. De combinatie van Jamie’s ervaring, enthousiasme en vaardigheden en onze passie en expertise is een vruchtbare basis om mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun grillvaardigheden. We willen laten zien dat barbecueën veel meer is dan alleen worstjes en hamburgers grillen tijdens een zonnig weekend – het stelt je in staat om smaken te creëren die je in de keuken niet kunt evenaren.”
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025