Restaurant Nela opent deze zomer in The Valley op de Zuidas

Aankomende zomer openen chefs Hari Shetty en Ori Geller (nee, niet die van de lepels) restaurant Nela op de Amsterdamse Zuidas in het nieuwe complex The Valley. De naam betekent puur en dat is wat de chefs voor ogen hebben met het restaurant: koken op open vuur met de meest kwalitatieve en pure ingrediënten. Tof concept waar veel culinaire harten sneller van gaan kloppen.

De chefs staan voor een pure vorm van gastronomie. Dat wordt niet alleen in de keuken maar ook in de rest van het restaurant wordt ‘nela’ doorgevoerd in het design van het interieur. Dit is vervaardigd uit natuurlijke en onbewerkte materialen in de meest pure vorm. Om zo gasten, culturen en tradities te verbinden onder een dak.

Open vuur

De menukaart staat vol eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die op het open vuur en met moderne kooktechnieken worden bereid. Shetty en Geller over hun visie: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten niet verloren gaat.”

Flinke temperaturen

Iedereen die ooit op open vuur heeft gekookt weet dat de hoge temperaturen ervoor zorgen dat ingrediënten snel dichtschroeien waardoor er weinig vocht verloren gaat. Het resultaat is dan ook geweldig: integriteit in structuur, smaak en presentatie. Zo krijg je pure gerechten die dankzij de jarenlange ervaring van de chefs ook nog eens modern en verrassend zijn.

Shared dining

Met het shared dining-principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela. De uitgebreide menukaart biedt voor ieder wat wils. Zo ook enkele à-la-carteopties voor bijvoorbeeld een zakelijke lunch. Nela is tevens voorzien van een high-end cocktailbar waar de avond kan worden voortgezet met klassieke en eigen verrassende cocktails.

Partners van Nela

Hari en Ori hebben jarenlang gewerkt voor toprestaurants als Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv) en Izakaya, The Duchess en Mr. Porter (Amsterdam). In partnership met innovatief internationaal entrepreneur Gilad Hayeem (The Waverly Group) zijn kennis en kunde gebundeld in restaurant NELA op de zuidas.

Wes van Geneijgen