
In het Conservatorium Hotel in Amsterdam is deze week het mediterraanse restaurant Barbounia geopend. Of ja, eigenlijk is het tot en met 30 januari een soft opening waarbij gasten kunnen dineren tegen een gereduceerd tarief. Daarna opent het restaurant de deuren echt. De drie culinaire peilers onder het nieuwe concept zijn Italië, Griekenland en de Franse Rivièra.
In de keuken omringt chef Schilo van Coevorden zich met een team van chefs uit het mediterrane gebied, uit Italië en Griekenland. Met hun achtergrond en kennis brengen ze het zomerse mediterrane vakantiegevoel naar Amsterdam. In de gerechten komen de keukens uit deze landen voornamelijk aan bod, maar ook de omliggende culturen om zo het regionale gevoel van het Middellandse Zeegebied te benadrukken.
Rode mul
De naam van het restaurant Barbounia komt uit het Grieks en is een eerbetoon aan een delicate vis uit deze regio: de rode mul. Chef Van Coevorden over het nieuwe restaurant: “Barbounia is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na 13 jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren, iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken.”
Mediterrane sfeer
Als je qua naam, chefs en sfeer heel erg geïnspireerd bent door de regio rondom de Middellandse Zee, dan moet dit ook terug te proeven zijn. Het menu is dan ook gevuld met mooie gerechten. Te beginnen met dips zoals taramosalata, tzatziki, baba ganoush die geserveerd worden met smaakvol kristalbrood.
Op het menu vind je verder pasta’s zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen. Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Van Coevorden’s signature dish is de gefrituurde Barbounia. Als dessert zijn er de huisgemaakte gelati.
Vis moet zwemmen
Als je mooie gerechten op de kaart hebt, dan ben je bijna verplicht om ook zeer mooie wijnen op de kaart te hebben. De nadruk ligt op Italiaanse wijnen waarvan de meeste afkomstig zijn van Sicilië en Sardinië. Er staan mooie wijnen uit de Franse Rivièra, waaronder uit de Provence en verschillende Spaanse wijnen.
Van Coevorden over een dinerervaring bij Barbounia: “We streven ernaar de prijzen betaalbaarder en toegankelijker te maken. De diversiteit van ons menu biedt meerdere opties. Sommigen kiezen voor een informele ervaring met heerlijke drankjes en dips, anderen geven de voorkeur aan een complete culinaire belevenis.”
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025
- Ferrero brengt plantaardige Nutella naar Nederland - 27 oktober 2025
Eén reactie
Reacties zijn gesloten.