Chef Arturo Dalhuisen opent pop-up restaurant in Amsterdam

Chef Arturo Dalhuisen keert van 3 tot en met 30 september een maand terug naar Amsterdam. Hij neemt de keuken van restaurant Gossler & Florin aan de Lindengracht een maand over voor een eigen pop-up restaurant. De chef brengt zijn kenmerkende zuivere maar vooral uitgesproken smaken mee naar Amsterdam.

Als je de carrière van chef Dalhuisen bekijkt, lijkt het erop alsof hij Pacman speelt met Michelinsterren. Zo kookte hij onder meer in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest(***). In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room(*), waar hij toen met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Vanaf 2022 leidde hij ruim twee jaar de keuken van Voltaire(*).

Pop-up restaurant

Inimddels is hij niet meer aan een vaste keuken gebonden en keert hij tijdelijk terug naar Amsterdam. Chef Dalhuisen over de pop-up: “Het pand aan de Lindengracht heb ik eigenlijk altijd al een idyllisch plekje gevonden. Hartje Amsterdam in de alom bekende Jordaan. Tijdens mijn eerste pop-up was het Daalder nu Gossler & Florin. Het is mooi om hier weer een maand terug te zijn.”

Culinaire signatuur

In de maand september proeven gasten hoe chef Dalhuisen zijn culinaire signatuur de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Hij kookt zuiver maar uitgesproken. Een flinterdun gesneden coquille gemarineerd met fleur de yuzu serveert hij met plakjes eendenlever, crispy rettich en appel in siroop van gember-shichimi-tōgarashi. En de licht gepekelde en geroosterde heilbot komt met frisse komkommer en lichte spicy tonen van groene curry met gebakken paksoi en een mabre van paling. Met daarbij een luchtige remoulade.

Het pop-up restaurant is van dinsdag tot met zaterdag geopend en serveert dan een vijfgangendiner met drie bites. Op vrijdag en zaterdag is er ook een viergangenlunch met drie bites te boeken. Reserveren kan via de website van Gossler & Florin.

Wes van Geneijgen