
In het Brabantse Willemstad heeft restaurant Bellevue een metamorfose ondergaan. Na een week klussen en verbouwen is het van een traditioneel grand café naar een sfeervolle Franse bistro met knusse zitjes, warm licht en bordeauxrode tinten op de muur. Daarbij is er een nieuw menu met Franse klassieker en heeft het restaurant een nieuwe naam gekregen: Bellevue Bar Bistro.
Bedrijfsleider Maurice Rouwit over de vernieuwing: “Bellevue is van oudsher al een prachtige plek om te vertoeven. Met uitzicht over de kleine jachthaven van Willemstad en een heerlijk terras, weten toeristen en locals deze plek al goed te vinden. Het voelt bijna alsof je op vakantie bent in het buitenland. Dit vakantiegevoel wilden we graag terug laten komen in de inrichting en de kaart. Zodra je bij ons de drempel overstapt, waan je je in ‘La Belle France’.”
Franse klassiekers
Op het menu staan Franse klassiekers zoals oesters, mosselen, slakken in knoflookolie, steak tartare en malse entrecote met friet. Dave van den Donker, head of concept, over de kaart: “Wat de Franse keuken typeert is veel smaak, volle gerechten met boter en béarnaisesaus. Dit is bij Bellevue zeker terug te vinden op de kaart.”
Champagne, luxe kaasplankjes zorgen voor een vakantiegevoel in eigen land. Van den Donker vult aan: “Wij merken dat gasten de behoefte hebben om een bistro binnen te lopen en samen aan de bar een mooi glas wijn of champagne te bestellen. Om vervolgens te besluiten na de borrel te blijven voor een diner is dé gastvrije en ongedwongen sfeer van Bellevue.”
Warm interieur
Het interieur doet ook denken aan een fijne Franse bistro. Liselore Holman, interieur designer, over het nieuwe interieur: “we hebben ons volop laten inspireren door de Franse bistro’s. Zo heeft de bar bij Bellevue Bar Bistro een prominente plek in de zaak. Het heeft een totaal nieuwe look and feel door de betegelde voorbar, de Franse barkrukken en warmrode details in de achterbar.”
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025
- Ferrero brengt plantaardige Nutella naar Nederland - 27 oktober 2025
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025