
Op het terras van restaurant Daalder strijkt deze zomer openluchtrestaurant Baro neer. Daar komen de wereldwijd geroemde badplaatsen samen aan de Postjesweg in Amsterdam. Gasten mogen kleurrijk streetfood en verfrissende tequilacocktails verwachten om deze zomer zorgeloos te genieten op het zonnige terras van Baro.
Baro in Amsterdam
Baro is het openluchtrestaurant met de wervelende energie en het relaxte karakter van de kusten van Ibiza en Tulum. Onder palmen en platanen, waar lichtsnoeren en dromenvangers tussen de takken hangen, staan de tafels vol taco’s, tostadas en kannen sangria. Langs het water wordt geborreld met streetfood, terwijl de vakantieganger in eigen stad aan gedekte tafels onder de parasol uitgebreid kan eten in de openlucht.
Mexicaanse sfeer
Op het terras maakt de bediening de traditionele totopos de guacamole met macadamianoten af aan tafel. Het team gaat rond met minitasters van de cocktails. En bij de Cazuela de Tequila, een cocktail die het beste van een Margarita en het beste van een sangria combineert, schenkt de bartender bij het serveren nog een tequila naar keuze.
Op het menu
Het menu bij Baro stoelt op verschillende keukens waarin vooral de Mexicaanse en Spaanse op de voorgrond treden. Oesters krijgen een dotje mezcalschuim. De beroemde taco El Pastor is op deze bestemming vegetarisch. En de aguachile is een traditioneel Mexicaans gerecht met vis dat lijkt op de Peruaanse ceviche.
Het team vergeet daarnaast niet de klassiekers als de patatas bravas, tostadas en de churros als dessert. Met frisse tequilacocktails, een mezcal of een kan sangria ernaast. In de koele schaduw onder de parasols aan de gedekte tafels serveert Baro grotere gerechten zoals een hele BBQ-kip met glaze van aji panca pepers en donker bier of gamba’s en mosselen met een pittige tomatensaus.
Baro is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12:00 zolang de temperatuur het toelaat.
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025
- Teremana Tequila breidt uit naar twintig nieuwe markten - 25 oktober 2025
- NVWA grijpt in: vegetarisch gehakt moet andere naam krijgen - 25 oktober 2025