
Aan de rand van Amsterdam vind je de oude vesting Fort Abcoude. Het fort vormt in september het toneel van een bijzondere pop-up restaurant. Sterrenchef Jaimie van Heije en whiskymerk Laphroaig slaan namelijk eenmalig de handen ineen. Geïnspireerd door een reis naar het schiereiland Islay ontwierp de chef namelijk een menu dat de essentie van de whisky tot leven brengt.
Het pop-up restaurant van Laphroaig en chef Jaime opent op 13 september voor lunch en diner bij het UNESCO-werelderfgoed Fort Abcoude. Gasten genieten hier van de karakteristieke smaken van Laphroaig en de ruige schoonheid van Islay. Chef Jaimie van Heije neemt gasten op een unieke en meeslepende manier door zijn lens mee.
Inspiratiereis
In mei ging de chef samen met merkambassadeur Lewis Thomson op bijzondere ontdekkingsreis naar het Schotse Islay, de thuisbasis van Laphroaig. Daar onthulde Thomson het distillatieproces en de unieke kenmerken van de whisky. Met de inspiratie en opgedane kennis stelde de chef een menu samen dat de essentie van het whiskymerk vangt: turf, zout, vuur.
Cocktail pairing
Naast een bijzonder menu van chef Van Heije creëerde de bekroonde merkambassadeur Thomson een cocktail pairing die perfect match. Beiden belichamen de krachtige karakteristieken van Laphroaig en worden geserveerd tijdens het exclusieve pop-up restaurant in Fort Abcoude.
Pop-up Laphroaig bij Fort Abcoude
Gasten die de historische vestigingsgracht oversteken, betreden tijdens deze pop-up weekenden de bijzondere wereld van Laphroaig. Tijdens een wandeling vooraf aan het diner neemt Thomson gasten virtueel mee door de historische parallellen tussen Islay en Fort Abcoude. De elementen zout, vuur en turf worden tijdens de avond op een verrassende manier ervaren door de gasten. Het diner bestaat uit vijf gangen met cocktail pairing.
Tickets kosten € 119,95 per persoon en zijn te reserveren via https://laphroaigstrongcharacters.nl/
- Reistrends voor 2026: reizen wordt persoonlijker dan ooit - 26 oktober 2025
- Teremana Tequila breidt uit naar twintig nieuwe markten - 25 oktober 2025
- NVWA grijpt in: vegetarisch gehakt moet andere naam krijgen - 25 oktober 2025