
De George-familie heeft een nieuwe culinaire hotspot in de Amsterdamse Houthavens geopend. Brasserie George brengt daar Britse traditie en Franse gezelligheid samen op één bord. De nieuwe zaak opent met een menukaart vol herkenbare klassiekers, persoonlijke recepten en wekelijks terugkerende favorieten.
Het nieuwe menu voor de brasserie is samengesteld door de Britse chef Tom Haines. Hij geeft met smaakvolle eenvoud een eigen draai aan de Anglo-Franse keuken. Op de kaart vind je daardoor best wel wat klassiekers, maar dan met een twist. Inmiddels is de Pizza Tuna nu al een signatuurgerecht en ook de Sticky Toffee Pudding, gebaseerd op het familierecept van zijn moeder, is een reden om vaker terug te komen.
Britse comfort food op vaste dagen
Elke woensdag staat Fish & Chips op het menu, traditioneel bereid en in royale porties geserveerd. Op zondag serveert de brasserie een klassieke Sunday Roast. Die is inclusief geroosterd vlees, aardappelen en rijke jus. Ook op feestdagen als Pasen blijft deze Britse traditie overeind. En inmiddels begint het ook een traditie in de hoofdstad te worden.
Ontspannen sfeer in stijlvol decor
Het interieur is ontworpen door Framework en combineert elegantie met toegankelijkheid. Gasten kunnen plaatsnemen in het levendige café voor een snelle lunch of in de brasserie voor een intiem diner. De ruimtes lopen soepel in elkaar over, met oog voor zowel comfort als uitstraling.
Deli George voor snelle trek
Naast de brasserie bevindt zich Deli George: een informele deli voor wie zin heeft in een stevige sandwich, versgebakken croissant of goede koffie. De kwaliteit blijft gewaarborgd, maar de toon is laagdrempelig en gericht op snelheid.
Brasserie George en Deli George zijn gevestigd aan de Houthavenkade 103 in Amsterdam.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025




