Restaurant Hemel & Aarde krijgt een wijnbar als bijdehand zusje

Restaurant Hemel & Aarde is inmiddels een begrip in Utrecht. Met de lente in aantocht is er groot nieuws te melden, want het restaurant krijgt er half mei een bijdehand jong zusje bij in de vorm van Wijnbar Hemel & Aarde. Die komt naast het restaurant te zitten en wordt een plek om van elegante wijnen van over de hele wereld te genieten.

Over de invulling van de extra ruimte naast het restaurant zat het team ergens in 2023 met wat glazen wijn op tafel te brainstormen. Het plan begon met het idee ‘We maken het gewoon gezellig en zetten er wat goede dozen wijn neer’ en in het jaar daarna veranderde dit in een wat groter idee: laten we het een bijdehand zusje van het restaurant maken.

Klassiek, funky en eigenwijs

De nieuwe wijnbar dezelfde filosofie als het restaurant: verfijnde kwaliteit, creativiteit en veel persoonlijke service. Het team gaat het in de nieuwe bar wel wat rebelser aanpakken. Het wordt high-end maar wel zeer toegankelijk, elegant en toch funky. Stijlvol maar eigenzinnig. Het sommeliersteam van Hemel & Aarde maakt de wijnbar een plek die staat voor kwaliteit, maar waar gasten toch relaxed blijven zitten om zich nog een extra glas bij te laten schenken.

Pure en elegante wijnen

Het team verzamelt in de wijnbar flessen van over de hele wereld. Uit de klassieke gebieden, maar juist ook uit de meer onontdekte wijnregio’s. Op het menu staan bekende wijnen naast hidden gems van kleinere boeren en wijnhuizen. Wat ze verbindt? Het zijn stuk voor stuk pure en elegante wijnen. Het maakt van de bar een plek om dat glas ‘gegarandeerd goed’ te drinken of juist hele nieuwe dingen te ontdekken. De wijnen veranderen met de jaargetijden mee. Net als de bites en snacks uit de keuken van Hemel & Aarde’s chef Rene van der Weijden.


Wijnbar Hemel & Aarde opent na een korte verbouwing half mei aan de Keistraat 8. Een plek reserveren kan alvast via de nieuwe website.

Wes van Geneijgen