
Tegen iedereen die het horen wil (of niet) roep ik al jaar en dag dat Maastricht de mooiste stad van ons land is. Je vindt er echt alles, al helemaal op gastronomisch gebied. Het is eigenlijk een klein Parijs, alleen dan zonder de Fransen en met Mestreechteneeren. Op 2 november opent in Maastricht het nieuwe restaurant Bar Beurre waar de Franse keuken centraal staat, maar met een moderne twist.
Bar Berre Maastricht
Bij Bar Beurre komt dit natuurlijk tot uiting in de gerechten die er worden geserveerd, maar muziek wordt ook een integraal onderdeel van een avondje uit bij het restaurant. Zo krijgt iedere avond een eigen soundtrack. Combineer dat met de mooie gerechten, een prachtige wijnkaart en geen avond is dezelfde bij dit nieuwe restaurant in Maastricht.
Onglet
De ontstaansgeschiedenis van Bar Beurre begint bij een – zo niet hét – van de tofste restaurants in de stad: Onglet. Daar ontstond een vriendschap tussen Jesper Michels en Robin Hameleers toen ze er samen werkten. Die hechte band deed de heren denken aan een eigen restaurant, dat is er nu.
Front of house staat Michels die met zijn passie voor gastvrijheid en service ervoor zorgt dat iedere gast zich welkom en thuis voelt bij Bar Beurre. Hameleers vind je er achter de pannen. Zijn ongeëvenaarde passie voor koken op hoog niveau maakt hem een getalenteerde chef-kok. Zijn creatieve benadering van de Franse keuken zorgt voor eigenzinnige en eigentijdse gerechten zonder ‘geklooi’ op het bord.
Visie over eten
Daarvoor gebruikt chef Hameleers uitsluitend hoogwaardige ingrediënten die in hun puurste vorm worden gebruikt om daarna te worden getransformeerd tot comfortfood waar iedereen enorm van kan genieten. Dat maakt het nieuwe restaurant ideaal voor als je iets te vieren hebt, maar ook zeker als je wil genieten van een smaakvolle avond.
Wijnkaart
Bij mooie gerechten hoort natuurlijk een goede wijnkaart. Die van Bar Beurre is een eerbetoon aan de Franse en Italiaanse wijntradities. Het idee erachter is dat voor iedere portemonnee er een mooie passende wijn is. Zodat de gewone liefhebber tot de echte wijnexpert kunnen genieten van een goed glas wijn.
Bar Beurre is vanaf 2 november van donderdag tot en met maandag open vanaf 18:00.
- Einde voor Vapiano in Nederland: keten definitief failliet - 27 oktober 2025
- Culinaire rijkdom Haute-Savoie: kazen, wijn en vis uit het meer - 27 oktober 2025
- Tijdens de Horecava 2026 staat betaalbare luxe in de spotlight - 27 oktober 2025